U Domu zdravlja papirnate recepte zamenili elektronskim , neki pacijenti se žale na probleme

LESKOVAC

U leskovačkom Domu zdravlja od juče su papirne recepte zamenili elektronski.

Pomoćnik direktora ove zdravstvene ustanove dr Časlav Nedeljković kaže da se uvođenjem e recepata znatno smanjuje vreme čekanja pacijanata i  omogućava da im  izabrani lekari posvete veću pažnju .

On zaključuje i da je na ovaj način obezbedjena i  ušteda za Dom zdravlja u iznosu od 200.000 dinara na mesečnom nivou koliko je izdvajano za papirne recepte.

Doktor Časlav Nedeljković tvrdi da tokom dana nije bilo nikakvih problema u funkcionisanju novog sistema jer su lekarske ordinacije umrežene sa apotekama , tako da su pacijenti bez papirnog recepta  mogli da podignu svoju terapiju.

Medjutim, JUGpressu s ejavljalo nekoliko hroničnih bolesnika koji nisu mogli nikako da podignu svoje terapije iako su nekoliko puta odlazili do apoteka.
Kažu kakos u im u apotekama rekli da ne mogu da vide u sistemu njihove recepte.

Ovaj sistem jedino  nije još zaživeo u udaljenim planinskim selima Oruglici i Sejanici zbog slabog internet signala koji će u saradnji sa  provajderima biti uskoro pojačan , tvrdi dr Nedeljković .

On dodaje da forma papirnog recepta ostaje u funkciji kao rezervna varijanta samo u slučaju pada računnarskog sistema ili nestanka struje.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Jelena
Jelena
5 godine pre

I u Nišu ima problema sa sistemom,danas su me šetali pet puta od ambulante do apoteke i nisam mogla da podignem lek koji mi je neophodan.Rekli mi da dođem sutra da probaju ponovo.Laž je da može papirni da zameni elektronski u slučaju pada sistema,jer nisu hteli da mi napišu.Dva dana su mi uništili,imala sa neke svoje planove za 8.mart,a moraću da se šetam ponovo ko zna koliko puta od ambulante do apotekeNisu naši kompjuteri za tako nešto…a i većina lekara(čast izuzecima).