U domu u Kulini 64 zaraženih, nema teže obolelih

NIŠ

U domu u Kulini, gde boravi 296 štićenika ometenih u razvoju, zaraženo je 50 korisnika i 14 zdravstvenih radnika.Odvojen je poseban paviljon za zaražene, izolacija u izolaciji. Tamo nema teških slučajeva, situacija je pod kontrolom.

                         U domu za smeštaj odraslih lica u Kulini pozitivne na koronavirus su 64 osobe, od čega su većinom štićenici tog doma, rekao je epidemiolog Predrag Kon i naveo da niko od zareženih nema tešku kliničku sliku i nema potrebe za njihovom posebnom hospitalizacijom.

                   “U okviru doma je napravljen karantin, u koji su smešteni zaraženi. Među njima nema teških slučajeva, pa nema potrebe za nekom posebnom hospitalizacijom” naveo je Kon.

                    U ustanovama socijalne zaštite širom Srbije koronavirusom  je, prema njegovim rečima zaraženo je 312 korisnika i 70 zaposlenih. Korisnici u takvim ustanovama, za koje postoje procene da mogu biti potencijalni prenosioci, smešteni su u izolaciju, a takvi zaposleni su u kućnoj izolaciji, rekao je Kon.

                     Koronavirus je potvrđen u domu “Stara pruga” na Umci, “Doživeti stotu” u Zemunu, Gerenotlošpkom centru Niš, Geronotološkom centru Kruševac, domu za smeštaj odraslih “Nana” u Beogradu, domu za odrasle “Nada” u Beogadu, domu za ometene kod Blace – Trbunje, domu za odrasle Kulina, domu za stare “Smederevo”, u domskom odeljenju za smeštaj starih i odraslih u Novom Pazaru,  u smeštaju za odrasle “Elit hom star” u Progaru, u Eskulap centru u Nišu, Centru za zaštitu odojčadi u Beogadu, domu za stare “Sunčev breg” u Beogradu  i u Gradskom centru za socijalni rad u Beogradu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare