U derbiju Vlasina dočekuje Jagodinu Tabane

VLASOTINCE


U nedeljnom derbiju jeseni u okviru 6.kola na legendarnoj fudbalskoj ,,Rosulji” u Vlasotincu stiže ekipa Jagodine Tabane, jedna od glavnih pretedenata za osvajanje šampionske titule. Ovaj meč mnogi smatraju derbijem jeseni, jer se sastaju dve ekipe koje gaje inspiracije za najviši plasman, a gosti iz Jagodine imaju mladu i izuzetno kvalitetnu ekipu kojoj fudbalski stručnjaci daju najveće šanse da mogu stići do šampionskog trona koji bi im omogućio povratak u Prvu ligu Srbije.
Puleni trenera Dragana Nikolića za sada su prigrabili čelnu poziciju i jedina su ekipa koja nije osetila gorčinu poraza. U protekla pet kola ekipa Vlasine igrala je veoma dobro, a očekivanja su da će kvalitet igara u narednom periodu biti još bolji, jer je u ekipi stiglo nekoliko novih igrača, čiji period aklimatizacije je već prošao tako da bi njihov učinak iz kola u kola mogao i morao biti još veći.
Ekipu Jagodine Tabane što je posebno zanimljivo predvodi kao trener Ljubiša Stamenković ,,Piskvac”, rođeni Vlasotinčanin, koji je prve fudbalske korake učinio upravo na ,,Rosulji”, a kasnije je igrao veoma uspešno u nekoliko klubova u bivšoj SFRJ, a po završetku fudbalske karijere iskazao se i kao fudbalski stručnjak u više klubova od kojih je, posebno, svakako Sloboda iz Užica kao član Super lige Srbije.
– Radujem se dolasku u svoje Vlasotince, i osećam se jako prijatno što ću biti opet na ,,Rosulji” upravo tamo gde sam zavoleo fudbal i započeo svoju fubalsku karijeru. Upoznat sam sa činjenicom da Vlasina ima veoma dobru ekipu koja je naročito opasna i goropadna na svom bunjištu, takođe me raduje činjenica da će tribine biti prepune i tako napraviti veličanstveni ambijent što svakako predstavlja veliki dobitak za fudbal. Neću i ne želim da prognoziram rezultat nedeljne utakmice, ali verujem da ćemo se predstaviti vlasotinačkoj publici u dobrom izdanju, a pobednik neka bude ona ekipa koja to svojom igrom i zasluži na terenu – poručuje ,,Piskavac” trener srpskoligaša Jagodina Tabane.


Pošto se radi o utakmici od posebnog značaja i da će joj prisustvovati veliki broj fudbalskih znatiželjnika sa čitavog juga Srbije, u upravi Vlasine svih ovih dana je mobilno stanje. Čine se napori da organizacija meča bude na najvišem nivou i kako to nalažu Propozicije takmičenja. Trener Dragan Nikolić nema kadrovskih problema tako da će Vlasina na teren izaći sa najboljim sastavom sa koji trenutno raspolaže.
– Uradili smo sve što predviđaju propisi oko organizacije utakmice pa se tako nadamo da sve protekne u najboljem redu i u okvirima sportskog viteštva i fer pleja. Veoma poštujemo kvalitete našeg nedeljnog rivala, primićemo ih i ispratiti kako to činimo uvek i učinićemo sve da se osećaju kao kod svoje kuće. Pozivamo naše navijače da dođu u što većem broju, a u isto vreme i apelujemo da fer i sportski navijaju za Vlasinu. Raspoloženje i atmosfera u ekipi je na potrebnom nivou, pa se tako nadamo da će ekipa dati svoj masimum u želji da stigne do rezultata koji će nas ostaviti na čelu tabele srpskoligaškog ,,Istoka” – nada se Miroslav Milosavljević, sportski direktor ,,Rosuljaca”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare