U Crvenom krstu otvoren namenski račun za pomoć stanovništvu Turske i Sirije

LESKOVAC

Crvenom krstu Leskovac su se juče i danas obraćali pojedinci i organizacije sa upitom o mogućnosti slanja pomoći stanovništvu Turske i Sirije.

Crveni krst Leskovac prenosi obaveštenje da , prema informacijama koje poseduju , trenutno postoje značajne poteškoće da se robna pomoć dostavi stradalima i iz same Turske, što je još teže u slučaju dopreme robe iz drugih zemalja.

Crveni krst Srbije je otvorio Namenski raču za pomoć stanovništvu Turske i Sirije na koji humani pojedinci i organizacije mogu uplatiti svoje priloge, a koja će sredstva biti usmeren na račun hitnog apela Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca.

Instrukcije za uplatu su u nastavku ovog mejla

CRVENI KRST VOJVODINE

CRVENI KRST KOSOVA I METOHIJE

ORGANIZACIJE CRVENOG KRSTA U GRADOVIMA I OPŠTINAMA

Poštovani saradnici,

Obaveštavamo Vas da je Crveni krst Srbije otvorio namenski račun za pomoć stanovništvu Turske i Sirije koje je pogodio razorni zemljotres.

Namenski račun je:

NLB Komercijalna banka AD Beograd

Br. računa: 205-32824-71

Poziv na broj: 6046-355 0000

Razorni zemljotres koji je juče, 6. februara, pogodio Tursku i Siriju do sada je odneo više od 4.300 života, a procenjuje se da će taj broj u narednim danima biti još veći.

Prema prvim procenama Svetske zdravstvene organizacije, posledicama zemljotresa biće ugroženo više od dvadeset tri miliona ljudi u obe zemlje.

Kao svoj osnovni cilj, Međunarodni pokret Crvenog krsta i Crvenog polumeseca ima spasavanje života i umanjenje patnje. Sredstva koja građani Srbije uplate na račun biće korišćena prema najprioritetnijim potrebama ugroženog stanovništva. Prikupljenu pomoć, Crveni krst Srbije uplatiće na namenski račun hitnog apela Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare