U cilju zaštite i unapređenja životne sredine organizovane ekološke radionice

VRANJE

U Vranju je Program obeležavanja „Evropske nedelje lokalne demokratije“ počeo je radionicom o stanju životne sredine

Gradska većnica Danijela Milosavljević je podsetila da se Vranje, kao i prethodne dve godine, uključilo u obeležavanje ovog evropskog događaja.

Cilj je da što više ljudi učestvuje u procese donošenja odluka koje su važne za razvoj i unapređenje lokalne zajednice.

„Ove nedelje biće realizovane radionice koje se odnose na zaštitu i očuvanje životne sredine. Prioritet je unapređenje ekološke svesti građana i preduzimanje mera kako bi se očuvala priroda. Takođe, u okviru programa obeležavanja Evropske nedelje lokalne demokratije, predstavnici javnih preduzeća „Vodovod“, „Komrad“ i „Srbijašume“   održaće predavanja na temu zaštite i unapređenja životne sredine. Najvažniji cilj je indentifikovanje problema, a nakon toga razmatranje svih predloga za njihovo rešavanje“, rekla je Milosavljević.

Ona je pozvala mlade ljude da narednih dana prisustvuju planiranim radionicama i daju svoj doprinos i predloge za rešavanje problema u oblasti ekologije, što će doprineti čistijoj i uređenijoj životnoj sredini u gradu u kome žive.

Radionice se održavaju u amfiteatru Akademije tehničko-strukovnih vaspitačkih studija u Vranju od 15 sati.

Narednih dana biće organizovane radionice koje se odnose na ulogu grada i javnih preduzeća u zaštiti životne sredine, klimatske promene i ulogu građana u zaštiti životne sredine i ozelenjavanje grada.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare