U četvrtak Sajam zapošljavanja, prijavio se 31 poslodavac

LESKOVAC

Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje u Leskovcu organizovaće u četvrtak, 28. marta, od 11-14 časova, 39. sajam zapošljavanja. Sajam će se održati u sportskoj hali „Partizan“. Svoje učešće prijavio je 31 poslodavac iz oblasti drvoprerađivačke, tekstilne i metaloprerađivačke industrije, proizvodnje i prerade hrane, elektroindustrije, telekomunikacija, ugostiteljstva,  zdravstvene zaštite, usluga osiguranja i trgovine. Iskazana je potreba za zapošljavanjem više od 500 lica različitih kvalifikacija: inženjeri tehničkih struka, inženjeri za zaštitu bilja, saobraćajni inženjeri, tehnolozi,  medicinske sestre, ginekološko-akušerske sestre, laboratorijski tehničari, šivači, krojači, stolari, tapetari, livci, limari, električari, mehaničari, grafički i WEB dizajneri, mesari,konobari, kuvari, operateri, magacioneri, komercijalisti, vozači, viljuškaristi, prodavci, kasiri, agenti prodaje osiguranja i radnici za rad u proizvodnji.

Nezaposleni će na sajmu biti u prilici da uspostave direktan kontakt sa poslodavcima, predstave im se i predaju im svoju radnu biografiju (CV), dok će na štandu Nacionalne službe nezaposleni i poslodavci moći će da dobiju sve informacije o uslugama koje pruža NSZ. Takođe, nezaposlenima će biti pružena pomoć i u pisanju radne biografije (CV).

Na kraju februara 2024. godine na području Jablaničkog okruga registrovano je 21.115 nezaposlenih lica, dok ih je u istom periodu prošle godine bilo 22.848. U ukupnoj nezaposlenosti žene učestvuju sa 50,21%, a najveći broj prijavljenih je sa srednjom stručnom spremom, 52%. Udeo mladih nezaposlenih do 30 godina života je 19%. (kraj) IS/SA

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Klasa
Klasa
22 dana pre

Firmi ,lezi lebu da te jedem, potrbno nekoliko hiljada radnika.Tako se zaposljavaju u budzetskim institucijama.A za kablove i to sto ima potrebu da radi ukida se ili drasticno smanjuje.