U centru Leskovca zaustavljen saobraćaj zato što gradonačelnik i predsednik Skupštine grada voze bicikle tamo gde je to zabranjeno

LESKOVAC

U centru grada danas oko 10 sati bio je zaustavljen saobračaj zato što su gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović (SNS) i predsednik Skupštine grada Aleksandar Đurović (SPS) , sa svojim aktivistima, vozili bicikle.

Već treću godinu organizuje se akcija „Vožnja bicikala sa gradonačelnikom“, tokom koje Cvetanović, Đurovič i njihovi aktivisti u prvim redovima biciklama pređu trasu od Leskovačkog kulturnog centra do fabrike za prečišćavanje otpadnih voda u Bogojevcu.

U međuvremenu, ni u te tri godine niti u sedam godina njihove vladavine u Leskovcu nije napravljena nijedna biciklistička staza a na jedinoj, koja je ranije napravljena u ulici Stepe Stepanovića, postavljene su rashladne vitrine prodavnica i parkirani automobili.

Policija, koja je sada zaustavila saobraćaj i obezbeđivala čelne ljude iz lokalne vlasti da voze bicikle u glavnoj ulici, gde je to, inače , zabranjeno, kažnjava građane zbog ove iste aktivnosti, vožnje bicikla.

„Moderan način života i obaveze, kao i činjenica da veliki broj građana poseduje automobil, svakako ne utiču na naše zdravlje. Ovom akcijom želimo da ukažemo na mnogobrojne benefite voženje bicikla na mentalno i fizičko zdravlje, ali i očuvanje životne sredine,“ rekao je član Gradskog veća Stefan Kitanović koji nije objasnio zašto se gradske vlasti nisu angažovale na obezbeđivanju uslova građanima za bezbednu vožnju bicikla u Leskovcu.

Ovoj akciji se opet pridružio i leskovački biciklista paraolimpijac Milan Petrović.

„Meni je drago što ćemo se provozati sa dva najjača čoveka u gradu, gradonačelnikom Cvetanovićem i predsednikom skupštine Đurovićem i vidimo ko će kod prvog nadvožnjaka da „pusti“… “, rekao je Petrović.

“Inače, moj pilot Goran Šmelcerović i ja smo trebali da predstavljamo naš grad i državu na paraolimpijskim igrama u Japanu. Ali, zbog situacije sa virusom je to odloženo za sledeću godinu, što će nama omogućiti da se bolje pripremimo,“ dodao je on.

Prati
Obavesti me o
guest
6 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
petra
petra
9 Juna, 2020 10:13 am

Lako je iznositi svoje lične probleme, lično nezadovoljstvo,osuđivati druge,pričati o tuđoj sramoti, dirati nečiju čast.
Sve je mnogo kompleksnije!
Pozdravite, pohvalite nečiji trud i rad. Uradite i vi nesto, budite kreativniji, daj te neki minorni doprinos – bice svima bolje.

SEKTA NAZADNIH SAMOŽIVNIKA
SEKTA NAZADNIH SAMOŽIVNIKA
8 Juna, 2020 5:18 am

Nisu mi dali da nastavim vožnju, a inače sam taksista, dok ne prodju ti skotovi, a naravno da je mušterija zvala drugi takai i izgubio sam i to parče hleba… STIDITE SE SVI A POSEBNO POLICIJA ŠTO UMESTO DA IH POHAPSI JER SU LOPOVI ONI IH OBEZBEDJUJU I USKRAĆUJU KRETANJE GRADJANIMA. SRAMOTA ZA NAŠ GRAD, JEDAN BIJE ŽENE A DRUGI ZELENAŠ I REKETAŠ. BAŠ SU IN NEMA ŠTA. PROPAST

čaki
čaki
7 Juna, 2020 11:03 pm

Treniranje siline.

Dejan
Dejan
7 Juna, 2020 9:33 pm

Kako ovog čoveka nije sramota od samog sebe bar nekad? Neko ko toliko nema ni trunku časti i obraza bi trebalo da se sakrije u mišiju rupu i da ne izađe iz nje više nikad!
Sram te bilo za sve što radiš sve ove godine, Cvetanović Gorane, žao mi je što lično poznajem jednog takvog stvora kao što si ti!

Mili
Mili
7 Juna, 2020 12:52 pm

Pa ne mogu trotoarom zbog parkiranih automobila raznih primitivaca

Mile
Mile
7 Juna, 2020 12:37 pm

Nije lepo gradonačelniče što se zbog tvoje promocije zatvara saobraćaj po celom putu gde ti i tvoja pratnja vozite bicikle. Zašto ne vozite bez zatvaranja saobraćaja, po uskim kolovozima, i da Vas policija ne prati? Ili Vas je možda strah, mada kažete da ste neustrašivi, da Vas neko ne udari automobilom ili kamionom.
Mi, koji svakodnevno vozimo bicikle po gradu, smo oguglali, svesno svakodnevno stavljamo glavu u torbu. A Vi se, svih ovih godina, niste setili da su biciklističke staze potrebne u svakoj ulici u gradu. Znam ja da su neke ulice preuske za bicikliste, ali vidim da ima širokih trotoara, a na njima nema obeležene staze, pa se povremeno događa da Nas policajci kažnjavaju.
Ja često vozim biciklu trotoarom. Rizikujem da budem kažnjen, ali sam sigurniji da neću biti pregažen.
Čitam da su Francuzi dozvolili i električnim trotinetima da idu trotoarom, a kod nas je zabranjeno da ih koriste biciklisti, koji se kreću mnogo sporije od njih, odnosno manje su opasni za pešake. Ja nisam čuo da je biciklista ubio pešaka u udesu, a vrlo često se objavi vest da je neki biciklista stradao na kolovozu.
Mislite o tome ako ostanete na vlasti. A po onome što ste uradili za bicikliste, ne bi trebalo, niste zaslužili.

Проститутки Бишкека
6
0
Ostavite komentar.x
()
x