U budžetu za narednu godinu planirano povećanje sredstava za projektno finansiranje

VRANJE

Nacrt Odluke o budžetu Grada Vranja za 2020. godinu na današnjoj sednici usvojili su članovi Gradskog veća. O tome je na konferenciji za novinare govorio većnik zadužen za budžet i finansije Bojan Kostić.

 „Projektovani budžet za 2020. godinu 2,7 milijardi dinara. Osnovna svrha budžeta je završetak investicionog ciklusa. Od najvažnijih ulaganja pomenuo bih izgradnju novog vrtića u naselju Raška, završetak Ulice Bore Stankovića, Doma kulture u Dubnici, Gradskog  parka, atletske staze na Gradskom stadionu, zamenu uličnog osvetljenja“, dodao je većnik.

Značajna sredstva biće izdvojena za razradu projektne dokumentacije.

„Tu mislima na rekonstrukciju Bolnice i resanaciju Aleksandrovačkog jezera, ali planiramo i uvećanje projektnog finansiranja“, rekao je Kostić.

„Recimo za medije sa 17 na 20 miliona, za udruženja građana sa 13 na 15 miliona, za lečenje dece obolele od maligniteta i teških bolesti izdvajamo 3 miliona, a nastavljamo i sa finansijskom podrškom za porodilje, đake prvake, za zapošljavanje mladih“, kazao je većnik Kostić.

U 2020. godini za asfaltiranje puteva biće izdvojeno oko 100, a za održavanje 50 miliona dinara, što je dva puta više nego u ovoj godini.

Članica Gradskog veća Zorica Jović rekla je da su na današnjoj sednici usvojeni i programi poslovanja sa finansijskim planovima za 2020. godinu javnih preduzeća „Vodovod“, „Komrad“, „Novi dom“, „Urbanizam i izgradnja grada Vranja“, kao i Nacrt Kadrovskog plana Uprave Gradske opštine Vranjska Banja za 2019. godinu, Gradske uprave grada Vranja i Nacrt Odluke o naknadama za korišćenje javnih površina.

Ubuduće Vranjanci za uverenja koja izdaje Gradska uprava, odnosno Matična služba, neće više plaćati lokalnu, već samo republičku administrativnu taksu – rekla je Jović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare