U Brestovcu predstavljena bojanka “Moja omiljena tetka”

LESKOVAC

U organizaciji Doma kulture u Brestovcu, a u okviru obelezavanja Dečije nedelje, danas je predstavljena bojanka ,, Moja omiljena tetka” autorke Marije Lazarević.

Bojanka je deo projekta  ,, Prihvati razlike pobedi predrasude 3” koji je podrzao Grad Leskovac na konkursu iz oblasti kulture.

Deca predškoloskog uzrasta iz Brestovca danas su bojila, radila mozgalice i igrice o odnosu dečaka i tetke Em koja se nalazi u invalidskim kolicima.

Cilj ovog projekta je da se deci priblize osobe sa inavliditetom i upoznaju sa njihovim potrebama, radi lakšeg prihvatanjanja i boljeg položaju i ravnopravnosti u društvu.

Bojanki je prethodila knjiga sa istim nazivom, kao vrlo interesantno štivo, ručno pisana sa  istinitim pričama koje opisuju dogadjaja i odrastanje dečaka uz njegovu omiljenu tetku koja se razlikuje od ostalih zbog načina na koji se kreće.

Bojanku prate ilustarcije iz knjige, a deca su oduševljeno prihvatila crteže i jednu društvenu igru sa posebnim figuricama.

Idejni tvorac bojanke i autor je Marija Lazarević , dugogodišnja saradnica Doma kulture u Brestovcu, a autor crteza Dusan Cvetković.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare