U Biblioteci ,,Bora Stanković” predavanje posvećeno stvaralaštvu profesora Momčila Zlatanovića

VRANJE

Predavanje višeg naučnog saradnika na Institutu za književnost i umetnost (IKUM) u Beogradu dr Bojana Čolaka ,,Pesma i pevanje: doprinos Momčila Zlatanovića proučavanju Stankovićeve proze” u znak sećanja na profesora Zlatanovića biće održano u prostorijama Biblioteke „Bora Stanković“ u četvrtak, 23. maja od 13 časova.

Biblioteka je prošle godine ustanovila program posvećen profesoru dr Zlatanoviću pod nazivom ,,Dijalog sa tradicijama” kako bi se ukazalo na značaj naučno-istraživačkog doprinosa profesora Zlatanovića u oblasti jezika i književnosti, ali i u širim kulturološkim studijama.

,,Već za života profesora Momčila Zlatanovića bilo je jasno, a po svemu sudeći to će nadalje biti još očiglednije, da je on jedan od najvažnijih stvaralaca u oblasti kulture koje je naš grad i jug Srbije iznedrio. Bio je jedan od najsvestranijih proučavalaca i sakupljača folklora južne Srbije. Namera je da ovaj kulturni događaj, iako posvećen prof. Zlatanoviću, ne bude isključivo usmeren na njegov naučni doprinos, već da njegov naučni doprinos posluži kao inspiracija za nova istraživanja i promišljanja tradicije”, navode iz Biblioteke. (kraj) DC-SM

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare