U Berivojcu kod Kamenice Albanac umalo udario Srbina kolima, posle mu i pretio

KOSOVSKA KAMENICA

Boža Stanojević  iz sela Berivojce, koje se nalazi na ulazu u Kosovsku Kamenicu, prijavio je danas Kosovskoj policiji pretnju koju mu je uputio Albanac koji ga je, pre toga, umalo udario kolima na ulici.

Stanojević kaže da ga je jutrošnji dogadjaj ispred njegove kuće veoma uznemirio, tim pre što u Kosovskoj Kamenici i u Berivojcu, u kome Srbi i Albanci žive zajedno, nema nekih velikih problema.

„Jutros u 15 do 7  čistio sam otpad koji je bačen ispred mog dvorišta, omot od čokolada, prazne pakle od cigareta i slično. Kada sam to pokupio i bacio u kontejner, u trenutku kada sam prelazio ulicu, naišlo je ambulantno vozilo iz pravca Kamenice, kretalo se četrdesetak kilometara na sat. Odjednom, iza njega, vozilo koje je bilo  udaljenije, pretiče ambulatna kola i naleće na mene“rekao je Stanojević za JUGpress.

Dodao je da je video opasnost i skočio na zemljani deo površine, gde se asfalt završava.

„Vozilo koje me je umalo udarilo je golf bele boje. . Pdmahnuo sam rukom i nastavio sa svojim poslom. Vozač automobila, Albanac, se ubrzo vratio, došao do moje kuće i počeo da me vredja i da preti da će da me zgazi kolima“, ispričao nam je Stanojević.

Kaže da mu nije jasno zbog čega mu je taj Albanac uputio uvrede, psovao mu majku i pretio mu.

„Rekao sam mu da ne može tako da se ponaša ispred moje kuće, kada je on počeo da mi psuje majku. Sigurno očekivao da ću ja da nasrnem na njega ali to nisam uradio“, rekao nam je Stanojević.

„On je okrenuo automobil i uputio se ka Kamenici , dodao je Stanojević.

Sve ovo je, rekao nam je, ispričao i u policijskoj stanici u Kamenici.

Ovaj incident ima i svedoke, rekao nam je Stanojević, muškarac i žena, Albanci iz komšiluka su prolazili ulicom.

„Muškarac se povukao sa ulice , nije želeo da vidi dalji razvoj dogadjaja. Posle mi je rekao „vidi ovu budalu što htede da te ubije“.

Stanojević kaže da je o svemu ovome razgovarao sa komandirom policije u Kamenici, upozorio ga da može biti još problema na tom mestu u saobraćaju.

„Urađeno je tu vrlo loše rešenje, postavili su isprekidanu liniju koju seče pešački prelaz“, objašnjava Stanojević.

Upozorava da su se stvari za Srbe u Kamenici promenile i da više nije kao ranije.

„Ranijih godina smo mi imali nekog uticaja i u Kosovskoj policiji, već neko vreme više ne postoje kontakti sa srpskom zajednicom“, upozorava Stanojević koji sa kompletnom porodicom živi u Berivojcu.

Kaže i da „postoje neki Srbi koji imaju kontakte sa Kosovskom policijom“ ali da vrećina „ne zna ni šta oni rade ni šta se dešava“ .

Stanojević kaže i da bi Srbi koji žive u Kosovskom Pomoravlju morali da pripaze jer se oseća „neka nervoza“.

„Ja imam dosta prijatelja među Albancima, u Berivojcu živimo zajedno, komšijski. Srbi su ovde u većini. Ali, postoje pojedini Albanci koji su počeli katastrofalno da se ponašaju prema nama, Srbima“, rekao je Stanojecić i dodao da je „to očigledno neko zastrašivanje.

Kosovska Kamenica je jedini grad južno od Ibra u kome su ostali da žive i Srbi u značajnom broju, bilo ih je oko 1.000 , i uglavnom žive u samom centru , oko crkve, a ima i više srpskih sela u okolini.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare