U Beloj Palanci za rešavanje problema vodosnabdevanja 11,5 miliona

BELA PALANKA

Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek i predsednik Opštine Bela Palanka Goran Miljković obišli su danas rekonstrukciju vodozahvata ,,Vrelo“ u toj opštini.

Ministarstvo je u julu 2023. godine potpisalo sa Opštinom Ugovor o sufinansiranju rekonstrukcije na vodozahvatu i rezervoarima ,,Vrelo“ u sistemu vodosnabdevanja Bele Palanke o ulaganju vrednom osam miliona dinara za taj projekat. Svake godine usled obilnijih padavina i naglog topljenja snega ovaj izvor suočavao se sa zamućenjem – što predstavlja veliki rizik po zdravlje stanovništva. Zbog čestih kvarova i zastarelosti opreme na vodozahvatu i neispravne vode za piće, dolazilo je i do čestih isključenja sa vodovodne mreže. Realizacijom projekta konačno je stavljena tačka na ovaj problem, a kvalitet života građana biće značajno unapređen. Meštani imaju direktnu korist obezbeđivanjem distribucije ispravne vode za piće kroz planski razvoj komunalne infrastrukture i racionalizaciju korišćenja raspoloživih vodnih resursa, što će doprineti i velikim uštedama sredstava koja se svake godine izdvajaju za remont ovog vodozahvata.

,,Veoma sam srećan što smo danas ovde, na ovom svečanom otvaranju jer je značaj i vrednost ovog projekta nemerljiva. „Vrelo“ je izvor vodosnabdevanja za preko osam hiljada stanovnika u Beloj Palanci“, rekao je Đerlek i dodao da je ministarstvo sufinansiralo sa tri miliona i izradu projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju vododvoda u selu Mokrište.

„Na ovaj način rešavamo veliki problem sa vodosnabdevanjem i u visinskim delovima koji se suočavaju sa sušom u letnjim mesecima“, rekao je predsednik opštine. (kraj) MR/MN

Autor fotografija:

Miloš Perić

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare