U Beloj Palanci međunarodna utakmica košarke u kolicima

NIŠ-BELA PALANKA

Međunarodna utakmica košarke u kolicima između reprezentacija Srbije i Bugarske biće održana 22. februara u Beloj Palanci. Utakmica je deo pripremnih mečeva reprezentacije Srbije za Evropsko prvenstvo koje se septembra održava u Atini. Ulaz je slobodan, a utakmica se igra u Sportskom centru Banjica i počinje u 18 sati.

                    “Igraće se utakmica između Srbije i Bugarske i verujemo da će to biti početak još većeg razvoja košarke u kolicima u ovom delu zemlje”, kazao je profesor dr Marko Aleksandrović, predsednik KKK “Nais”.

                     Kako je Aleksandrović istakao država i lokalne samouprave pomažu košarkašima u kolicima jer je oprema veoma skupa. Primera radi, bugarski takmičari imaju opremu vrednu i desetak hiljada evra.

                     “Kolica koja oni imaju možemo samo da sanjamo, posebno mi u klubovima”, kazao je Aleksandrović. “Dovijamo se na različite načine, preko donatorskih kompanija i društveno odgovornih pojedinaca koji nam donirao određena sredstva koja su skromna, ali možemo sebi da omogućimo neka kolica od 2.500 evra, što je za nas, opet, veliki izdatak. To jeste skup sport, ali je jako lep  i  inkluzivan sport”.

                      Milica Ilić, direktor Sportskog centra Banjica je pozvala sve građane da dođu i daju podršku našim košarkašima.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Проститутки Бишкека
0
Ostavite komentar.x
()
x