Tužilaštvo podnelo optužni predlog protiv Kačara

NIŠ

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu je nakon svih prikupljenih dokaza i preduzetih dokaznih radnji, dana 21. maja 2018. godine podnelo optužni predlog Osnovnom sudu u Nišu protiv Branislava Kačara iz Niša, većnika Grada Niša za sport i omladinu, zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem iz čl. 366 st. 3 Krivičnog zakonika, i protiv Ace Jankovića iz Niša, šefa Službe za zajedničke poslove Grada Niša, zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja iz čl. 359 stav 1 Krivičnog zakonika.

Optužnim predlogom Tužilaštvo traži da se Branislav Kačar osudi na kaznu zatvora u trajanju od 1 godine i 6 meseci, a Aca Jovanović na kaznu zatvora u trajanju od 1 godine i 2 meseca.

Po prijemu optužnog predloga sud je u mogućnosti da radi boljeg razjašnjenja stvari naredi da se prikupe određeni dokazi, da odbaci optužni predlog ukoliko smatra da nema dovoljno dokaza, ili da u roku od 30 dana zakaže glavni pretres – kaže se u saopštenju Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare