Tužilaštvo odlučilo da pritvor nije potreban

LESKOVAC

Po krivičnoj prijavi koju je Policijska uprava u Leskovcu podnela protiv D.S. (1978), zbog krivičnih dela izazivanje opšte opasnosti i građenje bez građevinske dozvole i S.M. (1981), zbog krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti, u Osnovnom javnom tužilaštvu u Leskovcu su saslušani osumnjičeni, saopšteno je iz tužilaštva.

U prisustvu izabranih branilaca izneli su svoje odbrane, nakon čega su pušteni na slobodu. Nije bilo osnova za predlaganje pritvora, jer obojica osumnjičenih imaju stalno mesto prebivališta, te ne postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, obrazlaže Osnovno javno tužilaštvo.

Nisu postojale ni okolnosti koje ukazuju da će isti uništiti, sakriti, izmeniti ili falsifikovati dokaze, odnosno tragove krivičnog dela, ni da će ometati dalji tok postupka uticanjem na svedoke, niti se radi o licima koja su osuđivana za ovo krivično delo. U odnosu na izvođača radova, bez obzira što nije podneta krivična prijava zbog krivičnog dela građenje bez građevinske dozvole, tužilaštvo će u daljem postupku saslušati osumnjičenog i na okolnosti ovog krivičnog dela, a potom preduzeti i druge dokazne radnje, nakon čega će doneti odluku po podnetoj krivičnoj prijavi, navodi se u saopštenju.(kraj) ST/SM

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare