Tužilaštvo: Iznenađeni smo oslobađajućom presudom u slučaju ubistva Predraga Perića

VRANJE

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je da je iznenađeno odlukom Višeg suda o oslobađanju optužbi u slučaju ubistva u selu Žitorađe, biznismena Predraga Perića.

Optuženo lice V. P. iz sela Prekodolce kod Vladičinog Hana je izvršilo krivična dela koja mu se stavljaju na teret i to ćemo dokazivati i u žalbenom postupku, saopštavaju  iz VJT u Vranju.

Navedeno je da je posle nepristrasne i detaljne istrage, prikupljen veliki broj dokaza, na kojima je tužilaštvo zasnovalo svoju optužnicu.

„Predsednica veća koja je vodila ovaj krivični postupak prilikom javnog objavljivanja odluke nije dala kratke razloge za svoju odluku, da bi smo znali šta je sud rukovodilo da donese ovakvu odluku,  tako da očekujemo pismeni otpravak presude, protiv koje ćemo izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Nišu“, navodi se.

Dalje se dodaje da je „posle nepristrasne i detaljne istrage, prikupljen veliki broj dokaza, na kojima smo zasnovali svoju optužnicu“.

Predloženo je i izvedeno saslušanje brojnih svedoka, njih 24 i jednog  zaštićenog svedoka.

„Predložen je i izveden veliki broj pisanih dokaza u vidu: listinga i analize baznih stanica, različita veštačenja (telefona,optuženog, biološka, informatička), kriminalističko tehnička dokumentacija, uvid u spise izvršitelja i drugo.

Tako da kao zastupnici javne optužbe, smatramo da je optuženo lice izvršilo krivična dela koja mu se stavljaju na teret i to ćemo dokazivati i u žalbenom postupku”, stoji u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Vranju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare