Tužilaštvo: Ivanovića je ubila petočlana grupa

PRIŠTINA-KOSOVSKA MITROVICA

Specijalno tužilaštvo Kosova je donelo odluku o proširenju istrage o ubistvu lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, javila je Radio televizija Kosovo.

Tužilaštvo navodi da je to učinjeno nakon informacija koje je dobilo od jedne strane obaveštajne agencije.

Specijalni tužilac Sulj Hodža izjavio je da će se izveštaj i slike koje su dobijene biti deo predmeta istrage ubistva Ivanovića, prenosi RTK.

“Mi ćemo raditi sa istražiocima i ove slike i imena će biti deo predmeta”, rekao je Sulja.

RTK javlja da je pet osoba deo izveštaja jedne strane obaveštajne agencije koji se odnosi na ubistvo Olivera Ivanovića. 

U izveštaju se navodi da se grupa koja je ubila Ivanovića sastojala od “pet osoba koji su povezani sa Voždovačkim klanom i koje su angažovale srpske tajne službe”. 

Policija Kosova u saradnji sa pravosudnim organima preduzima sve potrebne istražne radnje, rečeno je na RTK. 

U izveštaju strane obaveštajne agencije se navodi i da je Milan Radoičić dao naloge za brisanje nekih tragova i činjenica. 

“Ekipa je bila smeštena u hotelu Octan u Lešku i tu je boravila mesec dana pre ubistva (Ivanovića). Tokom ovog perioda članovi grupe su često odlazili u Mitrovicu. Viđeni su u belom rendž roveru i čak su u Zvečanu zaustavljeni od strane policije zbog prekoračenja brzine. Vozilo je pripadalo braći Vulović i bilo je beogradskih registarskih tablica BG -788-GN”, navodi se u izveštaju. 

Od ekipe koja ga je zaustavila je zatraženo da izbriše sve podatke o slučaju, kako je i postupljeno, dodaje se u izveštaju. 

Nakon ubistva Ivanovića 16. januara 2018. godine grupa se, prema izveštaju podelila u dve grupe. Prva je poletela sa beogradskog, a druga sa prištinskog aerodroma. 

Njihova destinacija u naredna dva meseca je bio Tajland. 

U grupi koja je poletela iz Beograda su bili Joca i Bojana, dok je preko prištinskog aerodroma otišao Peđa ili Predrag. 

Predrag ili Peđa je prema izveštaju lice koje je ubilo policajca u Srbiji, ali je na intervenciju BIA oslobođeno zatvora. Peđa se razveo od supruge Irene Dragojević. 

Sa prištinskog aerodroma su otišli i Miloš i Barbara Segetin. 

Sve troškove boravka ekipe u motelu Octan u Lešku je preuzeo Srđan Vulović pod nadimkom Gene. On je posle ubistva Ivanovića imao zdravstvenih problema i bio je smešten u bolnici, navodi se u izveštaju na koji se poziva RTK. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare