Turnir za mlade fudbalere “Roštiljko”

LESKOVAC

Na Gradskom stadionu održan je turnir u malom fudbalu „Roštiljko“, na kome su se takmičili mladi fudbaleri rođeni 2007.-2010. Učestvovalo je dvadesetak ekipa iz Srbije sa oko 600 mladih fudbalera. Turnir je otvorila Brankica Stamenković, članica Gradskog veća Grada Leskovca koja je iznela podatak da na teritoriji Grada Leskovca postoji preko 60 fudbalskih klubova i preko 3000 registrovanih igrača.

„Jako je bitan i podatak da postoji osam škola fudbala u kojima trenira 1000 mladih u kategorijama od najmlađih pa do omladinaca. Ovaj turnir se organizuje po drugi put, a za sledeću godinu očekujemo da dobije i međunarodni karakter. U tome će im svakako pomoći i izgradnja infrastrukture, odnosno sve što Leskovac čini da unapredi tu infrastrukturu.“

Goran Radević, direktor omladinske škole FK „Dubočica“ kaže da je cilj organizovanja ovog turnira pre svega druženje dece, kako bi se upoznala i uživala u druženju i igri, ali i poseta leskovačkoj Roštiljijadi, po kojoj turnir i nosi ime.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Marija
Marija
5 godine pre

Moram reci da je ovo potpuna zloupotreba dece u politicke svrhe. Po ovako visokoj temperaturi, ekipe su cekale dolazak gradonacelnika i njegove svite, koji je kasnio. Utakmice su ipak pocele, pa bile prekinute kad je svita usla na stadion. A davanje dvadesetominutnih izjava na 30 i nesto stepeni dok deca cekaju u redovima je krajnje sramotno i stavise, rizicno za njihovo zdravlje.