Turnir u malom fudbal na novom stadionu u Leskovcu

LESKOVAC

Jedan od prvih događaja koji će se održati na novom stadionu u Leskovcu je turnir u malom fudbalu u organizaciji Dunav osiguranje Sportskih igara mladih.

Na pomoćnom terenu novog stadiona u petak 10. marta od 10 časova održaće se Coca Cola kup, turnir u malom fudbalu. Pravo učešća na turniru imaju dečaci i devojčice 2007. godište i mlađi. Poseban akcenat i ove sezone Sportske igre mladih stavljaju na afirmaciju ženskog fudbala tako da organizatori pozivaju sve devojčice koje vole fudbal, da naprave ekipe i da dođu i pre svega uživaju u druženju.

Prijave za učešće na turniru moguće je obaviti i na sajtu igremladih.rs. Turnir se održava uz podršku grada Leskovca, Fudbaskog saveza jablaničkog okruga i Gradskog fudbalskog saveza Leskovca.

Pobednici turnira učestvovaće na Regionalnom finalu čiji će domaćin u junu biti Lebane. Najbolji sa regionalnih turnira plasiraće se na Državno finale koje se početkom jula održava u Banji Ždrelo.

Pre početka turnira, biće održana i ekološka radionica „Zero Waste – budi deo igre – čuvajmo našu planetu“. Ove radionice deo su globalnog projekta „Svet bez otpada“, a za cilj imaju dizanje sveti o značaju svakog pojedinca u održivom razvoju.

Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija za decu u Evropi, koja za glavnu misiju ima spajanje dece regiona i pružanje mogućnosti svakom detetu da se besplatno bavi sportom. Igre u Hrvatskoj postoje već 27 godina, u Bosni i Hercegovini počela je 13., a ove godine Sportske igre mladih proslavljaju jubilej – deset godina druženja sa decom iz Srbije. Aktivnosti se u sve tri zemlje učesnice odvijaju na isti način, a na kraju sezone pobednici Državnih finala se druže na Međunarodnoj završnici u Splitu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare