Turizam, šta to beše?

LESKOVAC

Da nije korone sada bi bio špic turističke sezone 2020. godine, plaže i planine prepune turista… Vanredno stanje i zatvaranje granica dovelo je do toga da je turizam gotovo zamro.

U turističkim agencijama kažu da ne pamte da im se dešavalo da se dosađuju tokom jula, a verovatno će tako biti i avgusta meseca.

Uvek je bilo zainteresovanih mušterija, neki su uplaćivali rate, neki jurili last-minut ponude… Moguće je letovati u Turskoj i Egiptu, ali se radi o destinacijama gde se ide avionom, što je skuplja varijanta za naš (leskovački) džep, pa se retko ko odlučuje za ove varijante.

Oni koji su već uplatili aranžmane sada imaju problem. Agencije im nude zamenu za neku drugu destinaciju, ili isto mesto za neki drugi period (sledeće godine), a, ako se baš mora, tu je i opcija povraćaja novca.

Što se letovanja u Srbiji tiče, postoji interesovanje, ali je problem cena. Naime, ionako je ranije bilo moguće jeftinije letovati u Grčkoj nego na nekoj našoj planini, a sada je primećeno i da su naša letovališta po malo povisile cene smeštaja. Dok se nekom ne smrkne, drugom ne svane, davno je rekao naš narod. Pa ko voli…

Leskovčani mogu kopnenim putem da idu na more samo na dve destinacije, s obzirom da samo u Albaniji i Bosni i Hercegovini ne postoji zabrana ulaska sa državljane Srbije. Prva destinacija je Neum, bosansko-hercegovački grad na Jadranskom moru, što je nekih 630 kilometara.

Druga lokacija je albansko more, a najpoznatija lokacija, Drač, je udaljena nepunih 400 kilometara. Preko Kosova i Metohije, naravno. Pa ko voli…

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Проститутки Бишкека
0
Ostavite komentar.x
()
x