Turistički potencijali Leskovca

LESKOVAC

 

U prostorijama Visoke poslovne škole strukovnih studija Leskovac održana je promocija publikacije Turistički potencijali Leskovca  i okoline, kao i okrugli sto na temu Formiranje turističkog potencijala Leskovca i okoline.

Ova publikacija je rezultat trogodišnjih napora da se sublimiraju najznačajniji aspekti turističke ponude Leskovca i okoline kaže Dragana Ranđelović, predavač, i dodaje da je cilj bio da se Leskovac promoviše kao turistička destinacija, kako bi bio atraktivniji za turiste. Turizam kao delatnost mobiliše veliki broj ljudi i delatnosti koji su tu uključene.

Direktorka škole Milena Marjanović je rekla da ova publikacija predstavlja prikaz turističke ponude leskovačkog kraja.

„Pokušali smo da predstavimo najbolje od onoga što naš grad može da ponudi turustičkom tržištu. Ovo je ujedino i poziv da zajedno radimo na razvoju dosadašnjih, ali i osmišljavanju novih turističkih sadržaja, jer samo na taj način možemo doprineti kvalitetu turističkog proizvoda našeg kraja. Visoke poslovne škole strukovnih studija Leskovac će i dalje aktivno učestvovati u promovisanju turističkog sadržaja grada i okoline, kako svojim idejama i promotivnim aktivnostima, tako i školovanjem kvalitetnog kadra iz oblasti turizma, ugostiteljstva i gastronomije.“

Učesnicima ovog skupa obratio se i gradonačelnik Goran Cvetanović koji je podsetio da je Visoka poslovna škola strukovnih studija je, u saradnji sa gradskim institucijama, prošle godine učinila značajne pomake u turističkoj promociji Leskovca, objavljivanjem publikacija o turističkim potencijalama našeg grada.

„Drago mi je što se na tome nisu zaustavili i što je sada Leskovac dobio i jednu sveobuhvatnu i nadograđenu publikaciju, koja predstavlja ono najbolje što naš grad može da ponudi posetiocima iz Srbije i inostranstva. Uz pametnu promociju, ali i ulaganja u reprezentativne sadržaje, turizam je itekako isplativa grana privrede. Zato smo proteklih godina uložili značajna sredstva u uređenje kupališta na Vučjanki, kojem smo podarili potpuno novi izgled. Obnovili smo kompleks Jašunjskog manastira, najstarije svetinje na području našeg grada, promenili smo stalnu postavku u Narodnom muzeju nakon 40 godina, radili smo na tome da Leskovac postane centar kulture ovog dela Srbije… To je samo deo onoga što Leskovac može da ponudi svetu, imajući u vidu bogato kulturno-istorijsko nasleđe, znamenite festivale, brojne prirodne lepote, kao i dva brenda po kojima smo prepoznatljivi u svetu. U razvoj turizma je neophodno uključiti sve relevantne institucije i zajedničkim naporima konstantno unapređivati turističku promociju, a verujem da će tome doprineti i današnji okrugli sto na kome će biti reči o formiranju turističkog proizvoda Leskovca i okoline.“

Gradonačelnik Cvetanović je obećao podršku lokalne samouprave svim aktivnostima koje treba da unaprede turističku promociju našeg kraja, kao da će i nadalje biti podrška i partner Visokoj poslovnoj školi u ostvarenju tog cilja.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Sima
Sima
6 godine pre

Vučje vam je biser u školjci. Priroda,kanjoni,planina Kukavica, …..Sve ostalo…..procenite sami.