Tunir mladih rukometnih nada „Meteor 2023“

LESKOVAC

U Hali „Partizan“ održan je 16. turnir mladih rukometaša „Meteor 2023“. Tokom tri dana odigrno je 30-ak utakmica između 20 ekipa. Učestvovalo je preko 500 rukometaša uzrasta od 8-16 godina.

Trener RK „Dubočica 54“ i juniorske reprezentacije Srbije Đorđe Teodorović priznaje da mu je puno srce kada vidi ovoliki broj mladih rukometaša.

„Oni su budućnost ovoga što svi radimo. Plamen koji je počeo da gori na jugu meni daje nadu da će se rasplamsati i biti buktinja koja će dati rezultate. Ovde rukomet ima izuzetnu tradiciju, a ovakvi turniri kažu da budućnost rukometa u Srbiji i Balkanu ima pravu budućnost.“

Turnir je otvorila članica gradskog veća Sanja Milošević i sama nekadašnja članica RK „Meteor“, koja je podetila da će 1. novembra ovaj klub proslaviti 24 godina postojanja.

„Klub mahom radi sa osnovnoškolcima, ali nikad nije bio zatvoren i za devojčice. Ovaj klub je iznedrio mnoge rukometaše koji igraju za reprezentaciju, a među njima je i moj kolega u Gradskom veću Andrija Atanasković, koji je dva puta bio sportista godine. Grad Leskovac će svakako i ubuduće nastaviti da podržava sport, sportkse aktivnosti i klubove.“ (kraj) IS/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare