Trinaestogodišnji Đorđe Jovanović iz Niša državni je prvak u plivanju 200 metara leđnim stilom

NIŠ

Đorđe Jovanović ima 13 godina, učenik je sedmog razreda Osnovne škole „Bubanjski heroji“ i državni prvak je kategoriji kadeta u plivanju na 200 metara leđnim stilom. Zlatnu medalju u ovoj disciplini  koja mu je donela i ovu laskavu titulu osvojio je proteklog vikenda na Letnjem prvenstvu Srbije u Beogradu. Trinasetogodišnji Đorđe je do najblistavije medalje stigao za 2 minuta, 18 sekundi i 13 stotinki. Bilo je to dovoljno da postane najbolji u državi u svojoj kategoriji.

 Na istom takmičenju u kategoriji 100 metara leđno osvojio je srebrnu medalju. Takodje, je dobio srebro u muškoj mešovitoj štafeti koju je plivao zajedno sa drugovima iz Plivačkog kluba „Sveti Nikola“.

                            Đorđe se aktivno bavi  plivanjem od svoje šeste godine i član je plivačkog kluba „Sveti Nikola“ iz Niša.  Treninzi u bazenu Sportskog centra „Čair“  jesu naporni, jer u vodi prosečno provodi 15 sati nedeljno.

                          „Treninzi se održavaju šest puta nedeljno, dinamika je tri dana po tri sata, i tri dana po dva sata“, kaže Đorđe koji još ne može da shvati da je najbolji u Srbiji, ali priznaje da ga je, kada mu je oko vrata stavljena zlatna medalja, neka neopisiva energija pomešana sa osećajem sreće obuzela celo telo jer je puno rada, truda i odricanja stalo u taj komad zlata.

                         Zlatna medalja sa kojom se vratio u Nišu samo je još jedan  u nizu uspeha Đorđa Jovanovića. Do sada ima 80 medalja na prvenstvima centralne Srbije, plivačkim mitinzima i kupovima od kojih su neki bili i međunarodni. Na Zimskom državnom prvenstvu 2021. godine bio je vicešampion Srbije na 100 metara leđnim stilom.

                          Da ostavri svoje snove, ali pomalo  i očekivanja u klubu, zaslužan je je trener Marko Božinović koji je nekada i sam znao često da se popne na pobedničko postolje. U ovom slučaju nagrada koju je Đorđe osvojio pripada i njemu jer su oni tandem koji zajedničkim snagama stiže do cilja. Đorđe svojim talentom, Marko svojim savetima. Kada se sve to spoji u jedno dobija se samo ono najbolje.

                          Đorđe je i odličan učenik. Kaže da mu ne pada teško da spoji obaveze u školi sa obavezama na bazenu. Odricanja svakako postoje, ali ne i kada je u pitanju vreme koje provodi sa drugovima koji su njegovi i najverniji navijači.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare