Tridesetu “Roštiljijadu” promovisali u Beogradu

LESKOVAC

U hotelu „Crowne Plaza“ u Beogradu promovisana je 30. „Roštiljijada“, na kojoj su govorili gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, direktor Turističke organizacije Leskovac Nebojša Kocić, zatim predstavnici pokrovitelja direktor „Apatinske Pivare“ Vladimir Novaković, regionalni direktor kompanija „Koka Kola“ i „Rosa“ Ivan Jeftić. Konferenciji za medije su prisustvovali i učesnici u muzičkom delu programa Lepa Brena, Đule iz grupe „Van Gog“ i Miša Aleksić iz grupe „Riblja Čorba“.

Cvetanović je podsetio da je Leskovac nekada bio poznat kao “Mali Mančester” , grad tekstila i kozmetike, ali i da su specijaliteti sa roštilja i autentičnost mirisa i ukusa, bili i ostali do dana današnjeg jedno od najpoznatijih obeležja grada.

„Nakon tri decenije postojanja Roštiljijada je postala manifestacija svetskih razmera. Ona postavlja Leskovac na vrh turističke ponude Srbije. Kraj avgusta je period prepoznatljiv po njoj ona je brend na koji su ponosni svi Leskovčani. Zahvaljujući ovom velikom restoranu na otvorenom Leskovac se prepoznaje kao grad sa dušom, grad meraka i bogatstva mirisa i ukusa. Grad Leskovac teži da očuva tradiciju, da neguje ono što je dobro i po čemu smo prepoznatljivi, ali i da postojeće manifestacije iz godine u godinu unapređuje i gradi nove prilike za promociju čitavog kraja. Zato je Roštiljijada iz godine u godinu sve bolja i veličanstvenija.“

Lepa Brena očekuje da će sa svojim kolegama koji nastupaju na ovogodišnjoj Roštiljijadi napraviti druženje i koncerte za pamćenje.

„Radimo sa ozbiljnim profesionalcima iz Leskovca i svima onima koji dobro rade svoj posao. Biće mi velika čast i zadovoljstvo da pevam i da se zabavljam i verujem da će u Leskovac doći brojni gosti iz susedenih zemalja i da će poseta biti rekordna. Grad Leskovac je pokazao da je dobar domaćin i da je postao veliki i ozbiljan turistički grad.“

Miša Aleksić, basista „Riblje čorbe“ nije krio zadovoljstvo što će opet svirati na Roštiljijadi i najavio da će pored starih, dobro poznatih hitova ove grupe, puiblika moći da čuje i četiri nove pesme.

„Leskovačka publika je vrlo vatrena, oni sve pesme pevaju od početka do kraja, što nam se retko gde dešava.“

Zvonimir Đukić – Đule, lider grupe „Van Gog“ je bio pomalo razočaran što promociji Roštiljijade nije prisustvovao još neko od izvođača koji će nastupiti, ali je nagalsio da je Leskovac poseban, ima posebnost kojom odiše, a to je jedan prirodni odnos i prirodno ponašanje prema ljudima koji dođu sa strane.

Direktor Turističke organizacije Leskovac Nebojša Kocić ističe da ova manifestacija danas predstavlja odlično organizovan festival na prostoru od 15.000 kvadratnih metara i najavio tradicionalna takmičenja najboljih roštilj majstora, kao i čitav niz pretećih maniofetscaija koje će obogatiti turističku ponudu Leskovca tokom trajanja Roštiljijade.

„Ove godine ističe se i kvalitet bine, sa najboljim osvetljenjem i razglasnom, u skladu sa izvođačima koji nastupaju. Prioritet nam je da svi budu zadovoljni i da opravdamo očekivanja naših gostiju.“

Vladimir Novaković, generalni direktor Apatinske pivare, generalnog sponzora manifestacije, istakao je da svi građani od ove godine imaju mogućnost da konzumiraju pivo sa personalizovanom etiketom koja ponosom nosi ime Grada Leskovca.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare