Tribina o Lokalnim antikorupcijskim planovima

NIŠ

 

Da li su i u kojoj meri u gradovima i opštinama u Srbiji usvojeni Lokalni antokorupcijski planovi (LAP) i formirana lokalna tela za borbu protiv korupcije biće tema tribine „Borba protiv korupcije u gradovima i opštinama Srbije“ koja će se  održati sutra,  u četvrtak 12. jula 2018. godine u Mesnoj zajednici Božidar Adžije na Bulevaru Nemanjića.

Organizator ovog antikorupcijskog skupa je Biro za društvena istraživanja (BIRODI) i Centar za integritet (Niš).

Ovo je prvi put da se predstavlja alternativni Godišnji izveštaj BIRODI-ja o temi koja će biti predmet diskusije.  Prema Modelu LAP-a, koji je donela Agencija za borbu protiv korupcije, rok za usvajanje ovih planova istekao je 30. juna prošle godine.

Na tribini će se, takođe, govoriti dokle se stiglo u izradi Lokalnog antikorupcijskog plana Grada Niša i koji su problemi pratili taj proces.

Iako je Niš godinama unazad bio lider u insitucionalnoj borbi protiv korupcije na lokalnom nivou, a niški Lokalni antikorupcijski forum (LAF) je u Modelu LAP-a naveden kao obrazac za osnivanje i rad svih budućih lokalnih antikorupcijskih tela u Srbiji, donošenje niškog LAP-a danas kasni više od godinu dana.

O temi će govoriti  Zorica Miladinović, koordinatorka LAF Niš u ostavci,  Zoran Gavrilović, direktor BIRODI-a i dr Vesna Crnogorac, upravnica Centra za integritet (moderator Tribine).

Tribina počinje u 17:00 časova.

Ostavite komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o