Tribina o Isidori Sekulić u NKC-u

NIŠ

Niški kulturni centar održaće tribinu “Tragom Isidore Sekulić” na kojoj će se govoriti o ovoj velikoj srpskoj književnici i akademiku, koja je bila prva članica Srpske akademije nauka i umetnosti. Tribina će se održati 28. februara u 18 časova u Maloj sali NKC-a.

O Isidori Sekulić govoriće Laura Barna, srpska književnica i istoričarka umetnosti. Ona se bavi pisanjem proze i stručnih radova iz istorije umetnosti, koje objavljuje u domaćoj i inostranoj književnoj periodici. Njena dela su prevođena na mađarski, slovački, poljski i engleski i član je Udruženja književnika Srbije.

Isidora Sekulić rođena je na današnji dan 16. februara 1877. godine. U pola veka književnog rada u više oblika umetničkog iskazivanja i rasuđivanja objavila je mnoštvo knjiga narativne proze, kritičkih knjiga i članaka, neki od njih su “Pisma iz Norveške”, “Zapisi”, “Njegošu knjiga duboke odanosti” i drugi. Pisala je o Branku Radičeviću, Đuri Jakšiću, Lazi Kostiću, Petru Kočiću i drugima. Za života stekla je uvaženje kao najobrazovanija i najumnija Srpkinja svoga vremena.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare