Tribina o ekologiji

VRANJE

„Zdravo društvo – zdravi mi!“, naziv je ekološko-edukativne tribine koja je održana u Doma učenika u Vranju.

Tribinu, kojoj je prisustvovalo stotinak učenika srednjih škola, ali i građani koji su bili zainteresovani da čuju nešto više o ovoj temi, organizovala je grupa „Zelena planeta“.

Ova neformalna grupa je na ovogodišnjem konkursu za sufinansiranje i finansiranje projekata iz oblasti ekologije i zastite zivotne sredine dobila finansijsku podršku grada Vranja.

Tribinu čiji je cilj podizanja svesti kod gradjana o znacaju zaštite životne sredine su vodile profesorka biologije i ekologije, Svetlana Nikolić i koordinatorka projekta, Anita Stojanović.

„Projekat sadrži nekoliko faza. Krenuli smo sa akcijom čišćenja u naselju Raška, gde su se pored članova u aktivista „Zelene planete“ uključili i građani. Tehničku podršku dobili smo i od vranjskog „Komrada“, koji nam je doneo veliki kontejner za odlaganje smeća, kaže koordinatorka projekta, Stojanović.

Ona dodaje da će do kraja godine organizovati radionicu za decu predškolskog uzrasta na kojoj će se izrađivati lutke od pet ambalaže, na nekoliko lokacija u gradu deliće flajere o pravilima ponašanja u prirodi, a štampaće i brošuru u kojoj će biti sve aktivnosti tokom sprovođenja projekta.

Na tribini su uručene zahvalnice onima koji su pomnogli da se ovaj projekat sprovede u praksi.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare