Tri udruženja sakupljača prošla dvodnevnu obuku

LESKOVAC

U prostorijama Doma kulture Roma 26. i 27.05. održan je dvodnevni trening za sakupljače sekundarnih sirovina iz tri udruženja sakupljača iz Leskovca. Trening je realizovan u okviru projekta ,,Jačanje kapaciteta romskih udruženja sakupljača sekundarnih sirovina” koji udruženje Porečje iz Vučja sprovodi uz podršku Beogradske otvorene škole (BOŠ) kroz projekat Zeleni inkubator u okviru programa ,,Snažno zeleno” koji finansira Evropska unija.     

                                                                                                          

Na predlog upravnih odbora svako udruženje sakupljača je predložilo po 4 zainteresovana člana, koji su prošli kroz planiranu dvodnevnu obuku. Koristeći stečena znanja sa onlajn BOŠ-ovih treninga i iskustvo  koje smo stekli tokom realizacije projekata kao partneri Beogradske otvorene škole, pripremili smo i odradili trening sa predstavnicima 3 udruženja sakupljača. Svesni smo kapaciteta naših korisnika, pa smo u skladu sa tim trening prilagodili njihovim potrebama i mogućnostima. Ono što možemo konstatovati nakon održanih radionica je da sasvim sigurno imaju solidne pojedince, a to su upravo članovi upravnih odbora i najaktivniji članovi udruženja.  Stečena znanja imaće prilike da pokažu na nekim od narednih konkursa.

Na radionicama su  obradjenje sledeće teme:                                                                                      -analiza zainteresovanih strana,                                                                                                                       -analiza problema                                                                                                                                             -definisanje ciljeva, rezultata i aktivnosti (logička matrica)                                                                                                            

-popunjavanje sažetka projekta                                                                                                                 -popunjavanje aplikacione forme i budžet.

                                                                                                       

                                                                                                       

Od 2000. do danas, Evropska Unija donirala je više od 3.6 milijardi evra Srbiji. Sredstva su korišćena za podršku razvoja, kvaliteta života i reformi u sledećim sferama: civilna zaštita, zaštita od poplava i pomoć poplavljenim područjima, obrazovanje, povezanost, zaštita okoline, zdravstvena zaštita i zaštita potrošača, kultura, vladavina prava, lokalni razvoj, poslovi i privredni rast, javna administracija, migracije, upravljanje javnim sredstvima, civilno društvo i mediji, socijalna inkluzija, omladina i sport. EU podrška je implementirana kroz saradnju sa Vladom Republike Srbije. Evropska Unija je donirala Srbiji više razvojnih sredstava nego svi drugi internacionalni donatori zajedno.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare