Tri miliona za podršku u opremi za nezaposlene osobe

VRANJE

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je za grantovi u vidu opreme/sredstva za rad a radi započinjanja poslovne delatnosti nezaposlenih osoba. obezbedilo ukupno tri miliona dinara.

Biće podeljeno maksimalno 300.000 dinara po korisniku , koji su uspešno završili obuku na temu preduzetništva i karijernog vođenja.

Obuku je sprovela Regionalna razvojna agencija Pčinjskog okruga.

Odluka o ovome je doneta na 133. sednici Gradskog veća.

Na sednici vranjske gradske vlade usvojene su informacije o izvršenju planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih preduzeća, društva kapitala i drugih oblika organizovanja na koja se primenjuje zakon o javnim preduzećima, a čiji je osnivač grad Vranje za periode od 01.01-2022. do 30.09.2022. i od 01.01.2022. do 31.12.2022. godine.

Članovi Gradskog veća razmatrali su i prihvatili Izveštaje o radu sa finanansijskim izveštajima poslovanja za 2022. godinu javnih preduzeća  Vodovod, Komrad, Novi Dom, Urbanizam i izgradnja grada Vranja, Parking servis, Uprava Banje, PD Slobodna zona Vranje i Apoteka Vranje, objavljeno je na sajtu grada Vranja. 

Takođe, usvojeni su i Izveštaji o radu sa finansijskim izveštajima za 2022. godinu javnih ustanova Centar za socijalni rad, Pozorište Bora Stanković, Javna biblioteka Bora Stanković, Narodni muzej, Istorijski arhiv, Narodni univerzitet, Škola animiranog filma, Sportski objekti, Turistička organizacija Grada Vranja i Kulturno – obrazovni centar Vranje.

Prihvaćeni su i Lokalni operativni plan odbrane od poplava za vode drugog reda u 2023. godini i Plan zaštite i spasavanja Grada Vranja. Gradski većnici dali su zeleno svetlo i na Plan programa korišćenja budžetskog fonda za zaštitu životne sredine za 2023. godinu, kao i na Rešenje o obrazovanju Lokalne mreže za prevenciju i borbu protiv vršnjačkog nasilja, navedeno je na sajtu grada.(kraj) VG/LJS

Foto: vranje.org.rs

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare