Tri medalje za Sofiju Rodić u Budimpešti

NIŠ

Sofija Rodić, brza klizačica iz Niša, posle medalje  osvojene na takmičenju u Slovačkoj se na pobedničko postolje popela i na Evropskom kupu u Budimpešti koji se održava pod nazivom Olympic Hopes 2022-Budapest HUN. Sofija je na ovom takmičenju u ukupnom plasmanu osvojila drugo mesto, a u Niš se vraća sa tri medalje. Srebrnu medalju je osvojila u trci na 500 metara i bronzanu na 777, pa je u ukupnom plasmanu bila druga i oko vrata je ponovo zablistala srebrna medalja.

                              Na tom takmičenju je učestvovalo  preko 170 takmičara iz  osam zemalja i to iz Mađarske, Ukrajine, Litvanije, Hrvatske, Česke, Rumunije , Austrije i Srbije. U Sofijinoj kategoriji bilo je ukupno 23 devojcica iz sedam zemalja i Sofija.

                              „Na ovom prestiznom takmičenju koje okuplja najbolju decu iz Evrope, Sofija je pokazala karkter, sigurnost i želju za što boljim plasmanom.  U svaku trku je ulazila bez imalo treme, a sve njene trke uvek su pune uzbudjenja i napete su do kraja“, kaže Petar Rodić, otac Sofije Rodić.

                              Ono što karakteriše svako takmičenje ove mlade Nišlijke je činjenica da ona u svaku trku ulazi i izlazi sa osmehom na licu bez obzira na to na kom  mestu trku završi. Možda je u tome i leži Sofijin uspeh koja iz godine u godinu, iz sezone u sezonu, iz trke u truku, ulazi sigurna u sebe i izlazi sa dobrim rezultatima i medaljama.

                            „Srećna je što uopšte može da učestvuje na tako jakim takmičenjima. Vredno je reći da je oborila i nacionalni rekord na 500 i 777 metara.  Na 500 metara je vozila 48.791 sekundi  a trku na 777 metara završila je za  1:17.495, što su apsolutno do sada najbolja vremena u istoriji brzog klizanja u ženskoj konkurenciji u Srbiji a drži i rekord na 333 metara koji je 33.375 sekunde. Podatak da joj je na 500 metara u Budimpešti za malo pobeglo zlato u nadmetanju sa trkačicom iz Mađarske, koja inače trenira sa Mađarskom juniorskom reprezentacijom, je vredan svake pažnje. Mađarska takmičarka je trku završila za 48.761, a Sofija 48.791 sekundi. Pri tome se mora imati uvidu i podatak da je  u Mađarskoj brzo klizanje nacionalni sport u koji se mnogo ulaze“, ističe Petar Rodić.

                        U ovoj sezoni su pred  Sofijom je puno takmičenja.

                       „ Nadamo se da će ostati u ovom ritmu i samim tim nastaviti da ostvaruje što bolje rezultate“, zaključuju Rodići.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare