Tri godine od smrti dugogodišnjeg predsednika opštine Medvedja Slobodana Draškovića

MEDVEDJA

Prošle su tri godine od kad je prestalo da kuca plemenito srce Slobodana Draškovića, usred petog mandata na dužnosti predsednika opštine Medevđa.

Preminuo je 23. novembra 2014. godine u svojoj 52. godini života. Srce ovog patriote prestalo je da kuca u Vrapcu, njegovom rodnom selu, kraj izvora hladne vode, nedaleko od kućnog praga.

Prohujaše tri najduže i najtužnije godine za njegovu porodicu; majku koja bez sina osta, sestre koje su izgubile brata, suprugu koja osta bez oslonca i sigurnosti, i za ćerku Teodoru, koja danas hrabro korača kroz život, puna lepih priča i uspomena na svoga oca.

Smrću Slobodana Draškovića, izgubili su svi građani opštine Medveđa, jer je opštinu vodio punih pluća, svojim srcem, trudeći se da udovolji svim zahtevima građana, ne štedeći sebe u nijednom trenutku. Često je zbog obaveza u službi građana zaboravljao na sebe i svoju porodicu.

Slobodan Drašković je važio za najkrupniju političku ličnost u Medveđi posle drugog svetskog rata, kao i za faktor stabilnosti juga Srbije, kako su ga najavljivali svi vodeći nacionalni mediji. Na čelu opštine Medveđa bio je neprekidno od 2000. godine što dovoljno govori da je reč o čoveku koji je uživao nesebičnu podršku svih građana na ovom prostoru bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost. Drašković je bio i potpredsednik Koordinacionog tela za jug Srbije, a kasnije i potpredsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa.

”Ekonomski razvoj, bolji život građana, mir na prostoru juga Srbije, suživot, sigurna budućnost mladih naraštaja, ljudska prava i pravna sigurnost svih građana bili su ciljevi kojima je težio i radni zadaci koje je svakodnevno ispunjavao. Bio je čovek sa kojim se jednostavno sarađivalo”, rečenica je koja u najkraćem opisuje život i delo Slobodana Draškovića.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare