Tri decenije rada Socijalističke partije Srbije u Vranju

VRANJE

U obimnom saopštenju koje je izdalo povodom značajnog jubileja, gradsko rukovodstvo stranke svim članovima, pristalicama i simpatizerima partije uputilo je čestitku.

Socijalisti podsećaju šta su sve uradili na razvoju Vranja i ovog kraja i koje sve ljude je ova partija angažovala u poslednjih 30 godina na tom poslu.

„Kada se na dan jubileja podsećamo na naših 30 godina postojanja, ne možemo a da ne ukažemo na činjenicu da je SPS jedina politička organizacija osnovana 1990.godine koja je još uvek važan i nezaobilazni činilac na političkoj sceni i u političkom životu Srbije. Mnoge stranke osnovane devedesetih godina i kasnije više i ne postoje, mnoge su se raslojile u više malih i minornih stranaka, neke su se priklonile drugim strankama da bi na taj način obezbedile jedan poslanički ili odbornički mandat, a u sadašnjem sazivu i republičkog i gradskog parlamenta jedino je SPS partija kontinuiteta, odnosno partija koja nikada, od uvođenja višestranačkog sistema nije bila vanparlamentarna“, navode socijalisti.

Za prvog predsednika OO SPS izabran je Miomir Stojanović, diplomirani inžinjer arhitekture, a za sekretara Siniša Mitić, diplomirani politikolog.

„Radom odbora rukovodili su i ginekolog dr Predrag Ristić,  diplomirani ekonomista Srđan Nikolić, diplomirani mašinski inženjer Zoran Knežević, profesor filozofije mr Dragan Ilić i diplomirani politikolog za međunarodne odnose Zoran Antić, koji se i danas nalazi na čelu gradske organizacije socijalista“, navodi se u saopštenju vranjskih socijalista.

SPS je bila na vlasti u Vranju 26 godina. Nakon osamnaest meseci u opoziciji, 2018. godine postignut je dogovor sa SNS, i socijalisti su se vratili u vlast.

„Ovaj period je pokazao da Sosijalističkoj partiji Srbije nije strano ni opoziciono delovanje, pre svega konstruktivno delovanje. SPS je i dalje važan i nezaobilazan činilac na političkoj sceni Vranja i Srbije“, navodi se u saopštenju.

Odata je i pošta svim preminulim članovima stranke koji su ostavili trag u njenom delovanju.

Imajući u vidu nepovoljnu epidemiološku situaciju i osećaj odgovornosti prema sebi i drugima, Gradski odbor SPS Vranje i pored činjenice da se radi o jubilarnoj godišnjici, neće organizovati nikakvu svečanost jer su u ovom trenutku najbitniji zdravlje i životi ljudi.

Želimo da građanima Vranja uputimo jasnu poruku, „Mi smo tu, stojimo postojano svih ovih godina, uvek u službi naše Srbije, našeg  Vranja i naših građana.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare