Trgoviše: Problem pasa lutalica niko ne rešava

TRGOVIŠTE

Problem pasa lutalica je u Trgovištu je nerešivi problem unazad nekoliko godina, a kao posledicu takvog problema imamo sve veći broj žrtava koje su napali i ujeli ovipsi, upozorava Opštinski odbor Narodne stranke u ovom mestu.

Ovaj odbor navodi da se u dvorištu Osnovne škole “Branko Radičević” u Trgovištu nalazi veliki broj pasa lutalica , medju kojima, upozoravaju , ima i krajnje agresivnih koji napadaju meštane i decu.

“U blizini ove škole nalazi se zapušteni stari pogon nekadašnje fabrike kafe i ratluka “Pčinja” u kome se nastanjuje i razmnožava veliki broj pasa lutalica “, upozorava ovaj odbor i dodaje da je ovaj čopor napadao i ujedao brojne građane.

Trenutno je na dve lokacije u Trgovištu osamnaest pasa lutalica a, iako građani svakodnevno iznos eovaj problem, opštinke vlasti ne reaguju, navodi Narodna stranka.

Opštinski odbor ove stranke navodi da je bilo i slučajeva trovanja pasa lutalica na ulicama Trgovišta i upozorava da je takvo nehumano postupanje prema bilo kojoj životinji nedopustivo.

” Želimo da skrenemo pažnju na trovanje ali hoćemo da ukažemo i na sve veći broj pasa na ulicama. Takodje podsećamo da je ubijanje pasa zakonom zabranjeno i predstavlja krivično delo”, navodi Narodna stranka iz Trgovišta.

Ova stranka “najoštrije osuđuje lokalnu opštinsku vlast, komunalnu inspekciju i ostale nadležne institucije koje ne preuzimaju ništa u rešavanju ozbiljnog problema agresivnih pasa lutalica, što može da izazove ozbiljne probleme meštanima ali i deci kojima za dve nedelje počinje nova školska godina”.

OO Narodne stranke u Trgovištu poziva sve nadležne lokalne i državne institucije da se ozbiljno pozabave ovim problemom kako bi sprečili neželjene posledice i žrtve koje mogu da proizvedu agresivni psi, navodi se u saopštenju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare