Treći put u Leskovcu “Izadji mi na teglu”

Treće po redu takmičenje u pravljenju ajvara pod nazivom „Izađi mi na teglu“ održano je  danas na parkingu marketa „Roda“.

Manifestaciju je propratio i gradonačelnik Goran Cvetanović koji je pozdravljajući učesnike rekao da mu je drago što je karavan „Izađi mi na teglu“ i ove godine došao u Leskovac.

„U našem kraju već se oseća miris pečenih paprika, priprema ajvara koji je naš, leskovački brend. To je krenulo punim kapacitetom, što samo potvrđuje da su organizatori ovog takmičenja na pravom mestu. Spremajući ukusan i kvalitetan leskovački ajvar naši učesnici prošlih godina su pokazali da Leskovac s pravom nosi epitet prestionice ovog specijaliteta.“

paprike-cvetanovic

Cvetanović je podsetio na 2014. godine, kada su prvo mesto na takmičenju u Beogradu osvojili učenici srednje škole Svetozar Krstić Toza iz Vučja i dodao da nam je to dalo nadu da je receptura kvaliteta leskovačkog ajvara sačuvana od zaborava.

„U prethodne dve godine ova manifestacija, koju su uveličale svojim nastupom i Leskovačke mažoretkinje, je obišla preko 40 gradova, imala preko 3000 učesnika i oko 8000 napravljenih tegli sa ajvarom.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare