Treći protesti “Leskovac protiv nasilja”: Mladi su sadašnjost

LESKOVAC

Treću subotu za redom u Leskovcu je održana protestna šetnja građana pod nazivom „Leskovac protiv nasilja“. Okupljenima, kojih je bilo više stotina, se obratila studentkinja Ekonomskog fakulteta u Beogradu i nekadašnja učenica leskovačke Gimnazije Mija Pejić. Ona je rekla da joj je posebno drago što se iz nedelje u nedelju okuplja sve više mladih ljudi.

„Često se u institucijama, školama i ulici čuje da na mladima svet ostake i da su mladi budućnost, na šta bih ja odgovorila da smo mi sadašnjost i da upravo sada želimo promenu koja će omogućiti dolji, tj. dostojanstven život u Srbiji”, rekla je Mija.

“Ove godine sam upisala studije sa nadom da neću morati da imam, pored radne, i partijsku knjižicu. Razlog zbog čega šetam jeste jer smatram da je vreme za promene došlo i kako bi kultura nasilja nestala. Samtram da je ovo jedini način kako bi to te promene došlo. Želim da imam budućnost u ovoj zemlji, a ne da budem primorana da odem odavde, ostavljajući svoje detinjstvo i porodicu. Mi mladi, pre svega, želimo da budemo slobodni, da imamo pravo na svoj stav i mišljenje, da nas niko ne proziva zbog toga i da nas ne prenose kroz medije na neadekvatan način”, poručila je ona.

“Podsećam, zahtevi ovog protesta su seman članova Saveta Regulatornog tela za eleektronske medije (REM) i rukovodstva Radio televizije Srbije, kao i gašenje tabloida koji propagiraju nasilje i krše novinarski kodeks. Takođe, tražimo i oduzimanje nacionalne frekvencije televizijama Pink i Hepu zbog promovisanj anasilja, ali i smenui minsitra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora Bezbedonosne informativne agencije Aleksandra Vulina.

Na kraju, ovo nije politički skup, već šetnja koja će, ukoliko se ispune zahtevi, omogućiti bolju budućnost svih nas, zbog čega pozivam ostatak građana i građanki da mi se pridruže naredne nedelje u šetnji za bolju budućnost zemlje, “ rekla je Mija Pejić.

Nakon toga građani su prošetali leskovačkim ulicama.

Zvižducima i uzvicima “Lopovi” i “Odlazite” građani su reagovali dok je kolona prolazila pored sedišta i na kraju protesta, ispred zgrade uprave grada.

U Leskovcu se ove nedelkje održava karneval pa je glavna ulica zatvorena zbog toga.

Skoro groteskno je delovalo dok je kolona Leskovčana koji demonstriraju ulicama grada , prolazila kroz centra koji je ukrašen za karneval.

I u ovoj protesnoj šetnji su učestvovali ljudi različitih generacija, bilo je dosta mladih i roditelja sa malom decom. (kraj) IS/LJS

https://fb.watch/lFxxWonH5B/

https://fb.watch/lFxAXGeQwb/

https://fb.watch/lFxBU1-LMf/

https://fb.watch/lFxE3TEqos/

Послали сте

https://fb.watch/lFxEXNS56y/

https://fb.watch/lFxFJMqeqN/

https://fb.watch/lFxGGweXOi/

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare