Tražili smenu predsednika Skupštine opštine, nisu došli na sednicu

BOJNIK

U Bojniku je danas zakazana sednica Skupštine opštine Bojnik sa samo jednom tačkom dnevnog reda, predlog o razrešenju predsednika Skupštine.

Ovaj predlog je potpisalo devet opozicionih odbornika.

Nijedan odbornik opozicije nije prisustvovao današnjoj sednici .

Od 27 odbornika današnjoj sednici je prisustvovalo samo šest odbornika pozicije.

Sednica je prekinuta zbog nedostatka kvoruka, što je konstatovao i sam predsednik Skupštine opštine Dejan Stojanović.

On je rekao da će, iako nema kvoruma, zbog medija i javnost “dati informaciju zašto je ova sednica danas zakazana”.

“Naime, 31. 10. u četvrtak je deo opozicije meni kao predsedniku Skupštine podneo , u skladu sa poslovnikom, zahtev za sazivanje sednice Skupštine opštine Bojnik. Ja sam imao rok da zakažem ovu sednicu i nisam želeo da čekam sedam dana, nego sam je zakazao juče za danas. Taj zahtev je sadržao tri tačke dnevnog reda:

  1. Zahtev za razrešenje predsednika skupštine opštine Bojnik, odnosno mene.
  2. Predlog rešenja o razrešenju predsednika skupštine opštine Bojnik, znači dostavili su rešenje kako to treba da izgleda. 
  3. Pitanja i predlozi

Ovaj zahtev je uputilo devet odbornika: Milomir Ljubić, Aca Jovanović, Nebojša Radonjić, Ljiljana Janković, Miloš Stanojević, Dragoslav Mitić, Dejan Cvetković, Dejan Tasić i Svetlana Cenić. Svi ovi odbornici koji su podneli zahtev za moje razrešenje danas se nisu pojavili, iz kog razloga ne znam, pretpostavka je da nisu mogli da obezbede dovoljan broj odbornika za moje razrešenje. Razlog za rezrešenje mi nije poznat. Smatrao sam da ukoliko sam ja problem za dalji rad ove skupštine i opštinskih organa, nisam želeo da ja budem taj koji će biti prepreka u daljem radi i nisam želeo da ni na koji način inhibiram rad bilo koje institucije lokalne samouprave. Ovaj zahtev nije slučajno došao u periodu kada u opštini najviše radimo, kada imamo strateški životno važne investicije , kada gradimo Agrobiznis zonu, odnosno industrijsku zonu u kojoj će , nakon njene izgradnje, biti uposleno nekoliko stotina radnika, u periodu kada je najviše kilometara izgrađeno u našoj opštini, prošle godine devet kilometara, ove godine i više… Svi građani opštine Bojnik su upoznati sa ekspanzijom i dobrim radom rukovodstva opštine , kompletno svih organa i institucija u našoj opštini. Iz tog razloga sam smatrao da, ukoliko sam ja problem i prepreka daljem radu, želim da sazovem ovu sednicu u što skorijem roku i da ne čekamo tih sedam dana”, rekao je Stojanović.

” Sama činjenica da odbornici koji su podneli zahtev za mojom smenom nisu ovde pokazuje jednu neozbiljnost opozicije i pokušaj da se ova vlast dezavuiše i potpuno uspori u radu i stavi van svih tokova koji su trenutno aktivni”, ocenio je Stojanović.

” Činjenica je da nisam bio sam ja meta kao predsednik skupštine, već je tu bio jedna ideja o početku rušenja, odnosno prekomponovanja ove vlasti, gde bih ja bio prva meta, da se preuzme skupština opštine Bojnik, a nakon toga i da se ruše institucije izvršne vlastim, odnosno predsednik opštine, itd. Opozicija je na ovaj način pokazala da nema snagu ni podršku u odbornicima skupštine opštine Bojnik, koja ima potpuno jedinstvo, niti ima snagu u narodu”, zaključio je Stojanović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare