Traži se rešenje za „Simpovu“ fabriku u Zubinom Potoku

VRANJE-ZUBIN POTOK

„Simpo“ iz Vranja čini ogromne napore da ponovo osposobi Fabriku lameliranog nameštaja u Zubinom Potoku u kojoj je proizvodnja prekinuta pre nešto više od dve godine.

„Već dva meseca intezivno radimo sa Kancelarijom za Kosovo, nadležnim institucijama u Zubinom Potoku i ostalnim državnim institucijama da pronađemo pravno rešenje kako bi ta fabrika mogla da krene sa radom. Predali smo odgovarajuća dokumenta i nadležnima u Kosovskoj Mitrovici i Prištini i očekujemo da budu prihvaćena, čime bi se stvorili zakonski uslovi za isporuku repromaterijala fabrici u Zubinom Potoku. Proizvedenu robu isporučivali bi „Simpu“, kaže generalni direktor ovog vranjskog proizvođača nameštaja, Slađan Disić.

Ne postoji ni jedan razlog da „Simpo“ to ne želi ili ne može. Naprotiv, mi hoćemo da fabriku osposobimo za proizvodnju, ali treba da nam se pravno to omogući, dodaje Disić.

„Tamo je nekada radilo 75 radnika. Znači isto toliko porodica zavisi od ove nekada izvozno orijentisane fabrike koja je proizvodila za kupce skandinavskih zemalja. Imamo program i tržište, tako da bi u početku mogli da uposlimo 55 do 60 posto proizvodnih kapaciteta.

Radnici su sada na plaćenom odsustvu, što je u skladu sa zakonom, a mi koliko nam to finansijske mogućnosti dozvoljavaju ih isplaćujemo“, zaključio je generalni direktor „Simpa“, Disić.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Dejan
Dejan
7 godine pre

Neophodni su nam vaši predivni komadi nameštaja,konzole,stočići… Učinite sve da proizvodnja ponovo krene. Uz Vas smo.
Beograđani