Traktor “Komunalca” na sajmu u Kragujevcu

VLASOTINCE-KRAGUJEVAC    U Kragujevcu je od 5 - 7.juna održan tradicionalni 15.Međunarodni sajam komunalne opreme ,,Komdel 2019" u organizaciji ,,Šumadija sajam" i JKP ,,Šumadija" i grada Kragujevca, koji je pokrovitelj ove privredne manifestacije, a sve u saradnji sa poslovnim udruženjima komunalnih preduzeća Srbije ,,Komdel" i Privrednom komorom Srbije i Regionalnom privrednom komorom grada Kragujevca.
    Na sajmu su se predstavili preko 30 izlagača, proizvođača, uvoznika i distributera komunalne opreme. Ovaj sajam svake godine sve više pobuđuje interesovanje svih subjekata koji se nalaze u sistemu i obavljanju komunalnih delatnosti.
    Ne malo bili smo iznenađeni kada smo ugledali i predstavnika vlasotinačkog JKP ,,Komunalac", rukovaoca radne mašine, traktora sa priključnim mašinama za posebne namene, Sašu Cvetkovića koji je bio neposredno pored ove radne mašine u izložbenom delu za komunalne opreme.
   - Od strane menadžera koji je bio dobavljač našeg traktora, naša firma je bila zamoljena da se pojavimo na samom sajmu, kako bi mnogobrojni posetioci ovog, po mnogo čemu izuzetno, respektibilnog sajma za komunalnu opremu, mogli da na licu mesta vide traktor kako izgleda i od nas čuju koje sve poslove se njime mogu obavljati. Sva tri dana trajanja sajma naš traktor je bio u centru pažnje posetilaca, jer su mnogi iskazali interesovanje za funkcionisanje i rad našeg traktora. - informisao nas je Saša Cvetković, rukovaoc traktora u JKP ,,Komunalac".


   Nabavka ove radne mašine za komunalne potrebe, a pogotovo način kupovine iz kredita, izazvao je mnogo polemike u gradu na reci Vlasini, kod mnogobrojnih (ne)dobronamernika, koji po običaju uvek imaju zamerke za pojedine poteze rukovodstva iz javnih preduzeća u vlasotinačkoj opštini.
Prati
Obavesti me o
guest
5 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Petar
Petar
13 Juna, 2019 2:50 pm

Postovan(a)i, molio bih Vas da se u pisanju tekstova pridrzavate profesionalnog i etickog kodeksa novinarske profesije i ne iznosite uvredljive i krajnje pausalne konstatacije zasnovane na pretpostavkama i subjektivnim stavovima (“Nabavka ove radne mašine za komunalne potrebe, a pogotovo način kupovine iz kredita, izazvao je mnogo polemike u gradu na reci Vlasini, kod mnogobrojnih (ne)dobronamernika, koji po običaju uvek imaju zamerke za pojedine poteze rukovodstva iz javnih preduzeća u vlasotinačkoj opštini”). Ako vec kroz prosirenu vest iznosite licni stav, sto je za takvu vrstu teksta opet veoma upitno sa stanovista novinarske profesije, onda se makar potrudite da isti argumentujete. Hvala!

Aleksandar
Aleksandar
13 Juna, 2019 3:52 pm
Odgovori  Petar

Poštovani Petre / Bojana

Vrlo je simptomatično to što se pozivate na pridrzavanje profesionalnog i etickog kodeksa novinarske profesije samo u slučaju medija i vesti koje nisu naklonjene lokalnoj samoupravi u Vlasotincu tj funkcionerima SNS Vlasotince. Ali to na stranu.

JKP Komunalac je kupio MFT za oko 9000e. Lepa vest za građane i pozitivna – slažem se. Ipak na par dana pre kupvine i javnog hvalisanja ovom mašinom opština Vlasoitnce (čitaj svi građani) dali su JKP Komunalac 3 miliona dinara i omogućili da NAS kraditno zaduži zbog kupovine ove mašine. Da, ova kupovina jeste izazvala brojne polemike i reakcije među građanima.

Još veću polemiku tj negodovanje građana izazvalo je saznanje da je ta ista mašina odvežena na sajam u Kragujavac NA ZAHTEV PRODAVCA, dok je u isto vreme na javnim površinama u Vlasotincu trava dostigla visinu na nekim delovima i ceo metar.

Jednostavno i prosto pitanje je šta je prioritetnije JKP Komunalac Vlasotince – uređenje javnih zelenih površina što je u opisu njihovog posla i u interesu svih građana ili učestvovanje u marketinškoj promociji privatne firme od koje je traktor kupljen, a od koje niti JKP Komunalac niti bilo koji gra]anin Vlasotinca nema ama ba[ nikakvu korist ?

Pozdravite u stranci.

Petar
Petar
15 Juna, 2019 2:15 pm
Odgovori  Aleksandar

Postovani Aleksandre,

Najiskrenije mi je zao, ocigledno da je doslo do nesporazuma uzrokovanog nacinom na koji sam shvatio Vasu, izvinite na konstataciji, ne bas najsrecnije srocenu zavrsnu recenicu citiranu u mom prethodnom komentaru. U njoj iznosite misljenje koje mi je zazvucala cinicno i omalovazavajuce prema svima onima koji se usude da iznesu bilo kakvu vrstu kritike na rad lokalne samouprave opstine Vlasotince. A, prostora za kritiku i nesto mnogo vise od toga, pretpostavljam da ste upoznati, itekako ima!

Jedan sam od onih koji zagovaraju pokretanje odgovarajucih pravnih mera u smislu krivicnih prijava protiv celnika SO Vlasotince i direktora pojedinih JP, a zbog raznih oblika zloupotrebe sredstava (budzetskog novca gradjana opstine Vlasotince) u cilju licne i stranacke promocije, kao i zbog osnovanih koruptivnih radnji vezanih za javne nabavke, tendere, stranacko zaposljavanje i postavljanje nekompetentnih lica na odgovorne polozaje bitne za funkcionisanje opstinske uprave,…

O 9,9 miliona dinara netransparentno potrosenih za kupovinu mehanickog “cuda” i, potpuno se slazem sa Vama, njegovog trodnevnog ‘manekenisanja’ po sajmovima zarad udovoljavanja marketinskih potreba privatne firme od koje je masina kupljena (dok velika vecina zelenih gradskih povrsina dostize zabrinjavajuce tropske visine) i 3,5 miliona dinara!! naseg novca poklonjenog JKP “komunalac”, radi kreditne osposobljenosti, gle cuda, finansijski rentabilnog preduzeca (“koje uspesno i redovno servisira sve svoje obaveze” – citat dela izjave direktora S. Petrovica), podaci su koji govore za sebe i samo su jos jedan od priloga u korist potrebe jaceg gradjanskog aktivizma i monitoringa rada cinovnika i sluzbi placenih novcem svih nas.

Uz jos jedno iskreno izvinjenje zbog nastalog nesporazuma,
srdacan pozdrav od “bota i aktiviste stranke”,

Petar Ilic

P.S. Bojana je…? Pretpostavljam, gdja Stanojevic iz agencije angazovane za medijsko pracenje aktivnosti SO Vlasotince?

Трактор, трактор, тракторче...
Трактор, трактор, тракторче...
15 Juna, 2019 6:01 pm
Odgovori  Petar

Занимљиво је шта је дрвени адвокат у имену госпођа Петар нашао нешто што не одговара новинарском кодексу новинара који је написао да је трактор био на сајму у Крагујевцу. А тај Петар је особа коју сви добро знамо, дебело плаћају грађани Власотинца и мора кобајаги нешто да ради. И петља се тамо где му место није и од комарца прави магарца.
Овде нема лажи све је тачно и чињеница је да је трактор био на сајму у Крагујевцу. А то је урађено са знањем директора Комуналца, па тако не може да се каже да је трактор побегао из круга овог јавног предузећа и да га није било 3 (три) дана на радном месту са возачем који њиме управља.
Овде може бити спорно да ли је за изнајмљивање трактора достављен рачун који би требало да плати
фирма која је изнајмила трактор, што је нормално у пословном свету. И ко ће да плати три радна дана возачу који је био у Крагујевцу.
Све остало је тотално небитно и скретање с пута да се не сазна права истина и с правом многи људи из Власотинца негодују поводом овог случаја, јер они су ти који дају новац Комунaлцу за услуге које они обављају.

... Mile vozi motorce!
... Mile vozi motorce!
16 Juna, 2019 3:06 pm

Pa, oni koji organizuju sendvic konvoje autobusa po Srbiji, platice dnevnice iz naseg dzepa, kako i dolici kriminalnoj organizaciji SNS!
I, da… Traktor, traktor, traktorce.. molim Vas potpisite se punim imenom. Ako vec polemisete i iznosite pausalne konstatacije u vezi mog imena i statusa. Hvala!

Srdacan pozdrav,

‘g-dja’ Petar Ilic

Проститутки Бишкека
5
0
Ostavite komentar.x
()
x