Trajković: Progonjena sam

BEOGRAD

Bivša srpska političarka sa Kosova Rada Trajković optužila je danas vlasti u Srbiji da je progone na razne načine, uključujući i sudski, a da stalno dobija neposredne i posredne pretnje.

Ja ovde u Beogradu živim praktično u kućnom pritvoru, jedini izlazak napolje je odlazak na sudska ročišta po tužbi direktora jedne uprave Bezbednosno-informativne agencije Bojana Dimića i jednog od vođa kriminalne grupe sa severa Kosova Milana Radoičića, rekla je Traajković na konferenciji za novinare.

Kako je objasnila, sve što joj se poslednih godina dešava dobilo je zamah posle ubistva Olivera Ivanovića, kada je želela da sa javnošću podeli informacije koje su do nje stizale – da sumnja da je u ubistvo umešana kriminalna grupa koju predvode Zvonko Veselinović i Radoičić.

Nisam imala nikakve druge namere, osim da držimo tu temu, ubistvo Ivanovića, kao “živu”. Otad kreće moje proganjanje. Odmah nakon izjave prodržavni mediji su napravili strahovitu kampanju i imala sam niz neprijatnosti, istakla je Trajković.

Ona je podsetila da je tadašnji vršilac dužnosti direktora Kancelarije za Kosovo i Meohiju, zajedno sa taboidom Alo o njoj napisao užasne stvari, a onda se u to uključio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je javnosti obelodanio njeno svedočenje pred specijalnim tužilaštvom u Prištini, što je zaštićen dokument.

Prema njenom mišljenju, to govori o netransparentnoj, tajnoj saradnji vlasti u Beogradu i Prištini.

Vučić me je optužio da sam odgovorna što su neki ljudi uhapšeni pod sumnjom da su umešani u ubistvo Ivanovića. Onda sam još više postala ugrožena, stizale su mnoge pretnje, javne i nejavne. Smenili su me sa mesta direktora Doma zdravlja u Gračanici, po hitnom postupku me penzionisali kao profesora Medicinskog fakulteta, navela je Trajković.

Ona je dodala i da su protiv nje po dve tužbe podneli Dimić i Radoičić i da joj sada, po odluci suda koja joj nikad nije dostavljena, niti je zvana na ročišta, sad izvršitelji uzimaju po trećinu primanja, zbog presude kojom je dužna da plati 600.000 dinara.

Imala sam jedno vreme policijsku zaštitu u Beogradu, koja mi je dodeljena pod obrazloženjem da sam ugrožena “od albanskih ekstremista”, a obrazloženje o tome nikad nisam dobila. Onda je zaštita ukinuta, a i dalje mi dolaze vrlo direktne pretnje, rekla je Trajković, prenosi FoNet.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare