Toplička akademija dobila Odsek za medicinske studije

PROKUPLJE

Odsek za medicinske studije formiran pri Topličkoj akademiji u Prokuplju, umnogome će obogatiti sadržaj ove visokoškolske ustanove, a mladi iz Prokuplja i Toplice koji su završili srednju medicinsku školu, dobili su mogućnost da upotpune svoje znanje iz medicine i studiraju u svom gradu.

Narodni poslanik iz Prokuplja prim. doc. dr Darko Laketić kaže da se godinama unazad radilo na realizaciji ove ideje, da je bilo raznih problema, ali da se na kraju sve uspešno završilo.

“Toplička akademija ima veliki značaj za naš grad, a sa novim Odsekom dolaziće deca sa svih strana, koja će ovde živeti, pazariti, a nakon završenih studija, verujem da će mnogi ovde i formirati svoje porodice. Prijemni ispit organizovaće se u skladu sa kriterijumima Topličke akademije, a naš cilj je da za godinu ili dve dana, Toplička akademija broji preko 1000 studenata”, rekao je dr Laketić.

Odsek za medicinske studije doprineće i bržem razvoju Prokuplja i Toplice.

“Dobili smo akreditaciju za studijski program Strukovna medicinska sestra, a ukupan broj studenata za novu školsku godinu je 88. Primili smo profesore, tako da oni koju su druga ili treća godina na nekoj visokoj medicinskoj školi u nekom drugom gradu, mogu kod nas da se prebace”, istakao je predsednik Topličke akademije, prof. dr Zvonko Zlatanović i zahvalio se narodnom poslaniku dr Darku Laketiću na uloženom naporu da ova ideja zaživi i da Prokuplje dobije svoju Akademiju.

U planu je akreditacija novih smerova za medicinske studije, a s obzirom na to da je interesovanje dece za ovaj studijski program veliko, iz Akademije veruju da će upisna kvota biti proširena. 

Toplička akademija osnovana je odlukom Vlade Republike Srbije, maja meseca prošle godine. Godinu dana nakon toga dobila je i akreditaciju, a svršenim srednjoškolcima na raspolaganju su tri odseka, i to za poljoprivredno–prehrambene studije, poslovne studije i medicinske studije. (kraj)JS/LJS


Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare