Topli stanovi i za Srpsku novu godinu

NIŠ

Vremenske prilike u dosadašnjem periodu, otkako je počela grajna sezona, išle su na ruku JKP „Gradska toplana“ kada se radi o uštedi toplotne energije. Grejna sezona protiče bez ozbiljnijih problema, kaže Darko Pejčić, tehnički direktor u ovom preduzeću i dodaje da energenata za sada ima dovoljno ali i da se vodi računa o tome da na skladištu bude dovoljno i mazuta za slučaj da  u nekom trenutku ne bude gasa.

„Trudimo se da niko u gradu nema više 22 stepena i da u stanovima ne bude ispod 20 stepeni.Ne želimo da zbog uštede stvorimo revolt kod građana pa da korisnici kasnije podnose zahteve za isključenja. Želimo da korisnici ostanu zadovoljni, ali i da budu svesni da moramo da štedimo toplotnu energiju“, kaže Darko Pejčić.

                 Radijatori su tokom prethodnih praznika, za vreme dočeka Nove godine i proslave Božića, bili topli i tokom noći, a iz JP „Gradska toplana“ kažu da će tako biti i za doček Srpske nove godine.

                „Od 1.januara do sada bilo je samo 30 poziva građana nađem kol centru a u vezi sa nekim anomalijama koje su se desile na toplovodu u nekim zgradama, a radilo se uglavnom o nekom curenju ili nekom ventilu, ali većih kvarova na mreži nije bilo“, kaže Pejčić.

                On dodaje da za sada nema najava ni da će biti nekih problema kada je u pitanju smabdevanje energentima. Grad će ovih dana nabaviti i nove količine mazuta kako bi imao dovoljne količine ovog energenta za slučaj da u nekom momentu ne bude gasa.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare