Toplana deset miliona daje osnivaču

LESKOVAC

Članovi Gradskog veća Grada Leskovca na svojoj 28. sednici razmatrali su 55 tačaka dnevnog reda. Oni su dali saglasnost na Rešenje o raspodeli sredstava po raspisanom konkursu za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja. Za ovu svrhu iz budžeta grada opredeljeno je 30 miliona dinara. Na konkurs je 34 projekata, a odlukom komisije finansiraće se 26. Imenovana je i komisija za izbor projekata po konkursu u oblastima kulture za 2021. godinu, a činiće je Emina Jovanović, master teoretičar umetnosti, Marija Rajković, master profesor srpskog jezika i književnosti, Miloš Ignjatović, master profesor istorije, Jelena Radović, dipl. etiolog – antroplog i Ana Jović, master profesor srpskog jezika i književnosti.

Većnici su se saglasili da JKP „Toplana“ neto dobit ostvarenu u 2020. godini utroši tako što će 10 miliona dinara uplatiti osnivaču, odnosno Gradu Leskovcu, dok će sumu od 2.272.371,10 dinara iskoristiti za tekuće investicije. JP „Dom“ je dobilo saglasanost da svoju dobit od 3.796.000 dinara iskoristi za pokriće gubitaka nastalih ranijih godina.

Na dnevnom redu se našao i predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o osnivanju i preuzimanju osnivačkih prava na Apotekom Leskovac, kao i saglasnost na izmene i dopune statuta Apoteke Leskovac. Razlog za ove izmene i dopune su u vezi plana Ministarstva zdravlja sa državnim apotekama, zarad poboljšanja kvaliteta, pristupačnosti i efikasnosti zdravstvene zaštite, uz značajne uštede i povećanje ekonomske efikasnosti nacionalnog zdravstvenog budžeta. Ovaj plan predviđa organizaciju zdravstvenog sistema kroz šest regiona, a cilj je ukrupnjavanja zdravstvenih  ustanova, odnosno svođenje njihovog broja na optimalan.

Najveći broj tačaka, 32, se odnosio na poništenje rešenja Odeljenja za komunalno-stambene poslove, saobraćaj i infrastrukturu koji se tiču zakupa uličnih stubova telekomunikacionih kompanija. Svi ti predmeti su vraćeni prvostepenom organu na ponovni postupak i odlučivanje.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare