TOL: Počela sezona klizanja

 

LESKOVAC

Na platou ispred Turističke organizacije Leskovca počelo je sa radom klizalište koje je danas posetio i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović .

On je rekao da se navršava deset godina od kada je kupljeno prvo klizalište.

„Imao sam tu čast i zadovoljstvo da kao prvi gradonačelnik sa svojim timom organizujem nabavku i kupovinu prvog klizališta. Mislim da je to unelo radost našoj najmlađoj populaciji, deci koja zaslužuju da svake godine imaju nešto novo. To je tada plaćeno šest miliona dinara i napravili smo ugovor sa predsednikom sindikata da to bude na prostoru ispred zgrade sindikata. Po ugovoru je trebalo da se tek marta ili aprila meseca, kad se završi zimska sezona, taj deo vrati u prvobitno stanje i asfaltira. Na žalost, došlo je do nasilne promene vlasti, u prisustvu gospode Tadića i Đilasa koji su došli u Leskovac i na neprimeren i njima svojstven način to uradili. Posledica toga je bila da se ne isplati dug koji je gradska vrhuška bila obavezna da uradi, usledila je tužba prema gradu, suđenje je trajalo četiri godine i na kraju je grad opet morao da plati 960.000 dinara. Inače, ovi koji nas sada napadaju zbog „Parking servisa“ su omogućili da na tom prostoru „Parking servis“ zauzme tu poziciju, za koju je plaćao mesečni zakup 42-44.000 dinara. Od početka ove godine Grad Leskovac je postao vlasnik tog prostora i stiču se uslovi da se gradski trg oblikuje,“rekao je on.

Cvetanović je rekao i da se TOL ovih godina uglavnom oslanjao na dve manifestacije – Roštiljijadu i Karneval.

„Trend je da se Leskovac sve više prepoznaje kao grad kulture i mnogih dešavanja, a ne samo po gastro turizmu. Imam samo reči hvale za direktora Nebojšu Kocića za trud i energiju koju je pokazao u ovom kratkom periodu koliko se nalazi na ovoj funkciji.“

Direktor Turističke organizacije Leskovca Nebojša Kocić najavio je nastavak na radu promocije Leskovca kao grada kulture, festivala, ali i verskih manifestacija.

„Radićemo veliki broj koncerata koji će biti veoma ozbiljni, koji imaju „težinu“ da skupe veliki broj ljudi. Trudićemo se i da naše tradicionalne manifestacije kao što su Karneval ili Roštiljijada proteknu što bolje. Trenutno vodimo pregovore za izradu jednoobraznih štandova koji će pokrivati u vreme Roštiljijade deo od bine ka reci, a koji će moći da se koriste i za Novu godinu. Mislim da će oni dati jednu lepšu i bolju sliku grada. Radimo na projektu gde bi iskoristili Omladinsko naselje na Vlasinskom jezeru, koje smo dobili na korišćenje. Planiramo da u saradnji sa školama iskoristimo i prostor Spomen-parka, gde je ideja da se na kraju školske godine organizuju „Igre bez granica“ za učenike na tom prostoru. Pošto više nema ni jednog festivala pop i rok muzike, kao što su bili MESAM ili Beogradsko proleće, želja nam je da Leskovac bude domaćin jednog takvog dešavanja, koje bi uradili uz pomoć Radeta Radivojevića i Vojkana Borisavljevića. Za početak bi iskoristili prostor Narodnog pozorišta, a nakon renoviranja zgrade bivšeg Doma JNA bi se preselili tamo. Verujem da može to da zaživi, jer imamo sjajan primer koliko smo razvili LIFFE.“

Direktor Kocić je dodao i da je želja da što više ljudi koji prolaze Koridorom 10 imaju razloga da svrate u Leskovac.

„Mi imamo šta da im ponudimo, možemo lepo da ih ugostimo, da im pokažemo mnogo toga što je vezano za sam grad.“

Gradonačelnik Goran Cvetanović je rekao i da će predložiti direktorima Turističke organizacije, Narodnog pozorišta i SC „Dubočica“ da za vreme zimskog raspusta omoguće svim đacima da besplatno koriste usluge ove tri ustanove.

U 2017. godini oko 4000 dece sa plaćenom ulaznicom je koristilo usluge klizališta.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare