Tokom prethodnog dana u niškim ambulantama bilo je 800 pregleda,od toga prvih 500

NIŠ

Tokom prethodnog dana u niškim ambulantama,bilo je 800 pregleda,od čega prvih 500. Evidentirano je 70 novozaraženih,od kojih je 10 – oro dobilo upute za Infektivnu Kliniku.Porodjenja radi samo pre desetak dana,broj novozaraženih bio je trostruko manji.Razlog jeste i činjenica da je,zbog novogodišnjih praznika,i veliki broj stranaca, prošao kroz Srbiju.                        

To što je veliki broj stranaca prošao kroz Srbiju od 23.decembra,jeste jedan od razologa velikog broja novozaraženih I kod nas,kaže direktor niškog Doma zdravlja,profesor dr Milorad Jerkan. Medju njima, najviše je mladih ljudi.

  Iskustva u svetu kažu da su simptomi omirkrona- najnovijeg soja korona virusa blaži i da se oboleli već posle pet dana od zaražavanja, mogu vratiti na posao,kaže dr Jerkan I dodaje, da će četvrte doze vakcine u Srbiji svakako biti i da će odluka o tome uskoro biti doneta.

                        Direktor niškog Doma zdravlja,kaže,da brojke nagoveštavaju burnu pandemijsku zimu i proleće,zbog čega je u pripremi ponovno otvaranje treće kovid ambulante u Nišu,jer očigledno, nismo ozbiljno shvatili dosadašnja upozorenja.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare