Tokom jučerašnjeg dana zabeležen je rekordan broj novoobolelih, samo u Vranju 151 osoba

VRANJE

U Vranju je u, ponedeljak, zabeležen rekordan broj novoobolelih.

Od 385 uzoraka iz Pčinjskog okruga, 233 su pozitivna na korona virus. Najviše je, odnosno 151 osoba je sa područja grada Vranja.

Sledi  Bujanovac gde su registrovana 22 slučaja, zatim Surdulica 28, Preševo 18, Vladičin Han 11 i tri novoobolela iz opštine Trgovište.

Epidemiolozi kažu da je Vranje žarište epidemije, virus se brzo prenosi, registruju se pojedinačni slučajevi obolevanja u kolektivima. U Zdravstvenom centru i Zavodu za javno zdravlje za dva meseca je obolelo oko 80 zdravstvenih radnika.

U kovid ambulanti ATD u Vranju tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 375 pregleda, najviše do sada. Ukupan broj prvih pregleda je 204. Uzorkovana je krv kod 244 pacijenta i sačinjeno 199 RTG pluća. Urađena su 4 PCR, 4 brza testa i 221 antigenski test. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 58 pacijenata.

U kovid bolnicama Zdravastvenog centra Vranje hospitalizovano je 137 pacijenata, od kojih su132 pozitivna na koronavirus. Sa upalom pluća su 133 pacijenta, na kiseoniku 44. Na bolničko lečenje primljeno je 17 pacijenata.

Ukoliko se i dalje nastavi rast novoobolelih sa težim kliničkim slikama doći će do otvaranja treće Kovid bolnice. Ono što otežava epidemiološku situaciju su svakodnevni transporti u Klinički centar Niš.

Bitno je da svi oni koji imaju sumnju na kovid infekciju prođu lekarsku proveru, kako bi se utvrdilo da li osoba da se leči u kućnim ili u bolničkim uslovima, ako je kovid pozitivna, kažu epidemiolozi.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare