Tiodorović: Zabrinjavajuća situacija u Nišu, Vranju, Preševu, Bujanovcu

NIŠ-VRANJE-PRESEVO-BUJANOVAC

Član Kriznog štaba Branislav TIodorović rekao je da su zabrinjavajući podaci kada je reč o ovoobolelima u Nišu, Zaječaru, Aleksandrovcu, Kruševcu, Vranju, Preševu, Bujanovcu i da su u leskovačkoj Kovid bolnici jutros smeštena 52 pacijenta

Efekat novih mera koje su od danas na snazi možemo očekivati početkom decembra, rekao je Tiodorovic.

“Koliko je teška slika najbolje govori podatak da je u kovid bolnici u Leskovcu pre nekoliko dana bilo sedam pacijenata, a jutros je 52 pacijenata. Situacija se brzo menja. Sada imamo situaciju kao u prethodnom piku, sve počne prvo na severu, a onda pocne da raste na jugu”, dodao je on, prenose agencije.

On je istakao da mladi ljudi obično imaju lakšu kliničku sliku ili bolest prolazi bez simptoma, ali je virus korona opasan za starije koji imaju težu kliničku sliku.

Kako kaže, poziv na primenu mera nije poziv na poslušnost, već na odgovornost.

“Ovo je poziv da razmišljamo o bakama, dekama, prijateljima. Ograničenje rada ugostiteljskih objekata je bilo neophodnost. Pogledajte šta se dešava u Mađarskoj i Rumuniji”, naveo je on.

Ističe da je situacija u školama dobra, da malo više zaraženih ima među đacima srednjih škola u odnosu na osnovne.

Posebno je pohvalio đake i prosvetne radnike, ali i roditelje zahvaljujući kojima su sve mere sprovedene u školama.

“Predložio sam da zimski raspust bude od 19. decembra do 20 januara (i za đake u Vojvodini i ostatku Srbije), trajaće možda koji dan više od planiranog. Na taj način bi mogli da obuhvatimo sve praznike i katoličke i pravoslavne”, naveo je on.

Tiodorović je naveo da je preporuka da svi koji mogu rade od kuće.

Izvor: Agencije

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare