Testovi samo iz državnih laboratorija

dangerous coronavirus Covid-19 virus in a laboratory - infection of 2019-nCoV virus. Global pandemic risk due to coronavirus outbreak

BEOGRAD

Testovi koji nisu urađeni u jednoj od referentnih, odnosno državnih laboratorija, neće biti vidljivi u Digitalnom zelenom sertifikatu, javila je Radio-televizija Srbije.

Povodom informacija koji su se pojavili na društvenim mrežama, a tiču se testiranja pred sam ulazak u objekte nakon 22 sata, iz Vlade Srbije za RTS navode da testovi koji nisu urađeni u jednoj od referentnih, odnosno državnih laboratorija neće biti vidljivi u Digitalnom zelenom sertifikatu.

Rezultati PCR ili brzog antigenskog testa su vidljivi u sertifikatu samo kada su urađeni u državnim laboratorijama i samo takvi će biti vidljivi kada QR kod očitava inspekcija ili kovid redara u objektu u koji je neko došao nakon 22 časa.

Kovid propusnice su neophodne za ulazak i boravak u svim ugostiteljskim objektima u zatvorenom prostoru – restoranima, kafićima, barovima i noćnim klubovima, svakoga dana od 22 časa do kraja radnog vremena.

Zeleni kovid sertifikat ima QR kod i objedinjuje potvrde i podatke o vakcinaciji, svim testiranjima i preležanom kovidu 19.

Da bi neko mogao da uđe u ugostiteljski objekat, odnosno da bi propusnica bila validna, neophodno je da sadrži najmanje jednu od potvrda –  o primljenoj trećoj dozi vakcine ili o primljenoj drugoj dozi vakcine ne stariju od 210 dana,  negativnom PCR testu ne stariju od 72 sata, negativnom antigenskom testu ne starijem od 48 sati, preležanom kovidu ne stariju od 210 dana ili potvrdu o pozitivnom testu na IGG antitela urađenom u državnoj laboratoriji, ne stariji od 90 dana.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare