Testirano 519, inficirane 122 osobe

VRANJE-VLADIČIN HAN-SURDULICA-BUJANOVAC-TRGOVIŠTE-BOSILEGRAD-PREŠEVO

Prema poslednjim zvaničnim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, na kovid-19 testirano je 519 osoba sa teritorije Pčinjskog okruga.

Registrovane su 122 inficirane osobe. Iz Vranja je 59 novih slučajeva zaraze, Vladičinog Hana 23, Surdulice i Bujanovca po 15,  Trgovišta pet, Bosilegrada četiri i Preševa jedan.

U Kovid ambulanti ATD u Vranju, u sredu, je obavljeno 286 pregledа. Prvi put na pregledu, zbog simptoma koji su ukazivali na virus korona, bilo je 96 pacijenata.

Ukupno 54 pregleda zabeleženo je u Dečjoj kovid ambulanti u Vranju. Testirano je 37 deteta. Pozitivno je osmoro starosti od 7 do 19 godina.

U dve kovid bolnice Zdravstvenog cetra Vranje hospitalizovana su 124 pacijenta. Svi bolesnici su pozitivni na korona virus i imaju upalu pluća. Uz pomoć kiseonika diše 61 pacijent. Na bolničko lečenje primljeno je 17 pacijenata, a otpušteno 10. Za Surdulicu su transportovana dva pacijenta.

Tokom jučerašnjeg dana vakcinisane su 274 osobe. Do sada je u Vranju ukupno imunizovano 104.771građana Srbije, Severne Makedonije i Bosne i Hercegovine, podaci su Zdravstvenog centra u ovom gradu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare