Testirano 397 sa teritorije Pčinjskog okruga, inficirana 71 osoba

VRANJE-SURDULICA-VLADIČIN HAN-BOSILEGRAD-TRGOVIŠTE-BUJANOVAC-PREŠEVO

U kovid bolnicama Zdravstvenog centra u Vranju, u protekla 24 sata preminula su dva pacijenta od posledica korona visrusa, saopšteno je iz ove ustanove. U njima je hospitalizovano 88 pacijenata, svi su pozitivni na korona virus i imaju upalu pluća. Na kiseoniku 55 pacijenata. Primljeno je šest, a iz bolnice otpuštena tri pacijenta. Za kovid bolesnike ima 70 slobodnih postelja.

U Kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljenо je 228 pregleda, od kojih su 73 prva. Urađeno je 78 antigenskih testova. Od toga 31 je pozitivan na korona virus.

Dečja kovid ambulanta pregledala je 41 dete. Testirano je 16 dece. Pozitivno je dvoje, uzrasta od 7 do 19 godina.
Prema poslednjim zvaničnim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, na koronu je testirano 397 osoba sa teritorije Pčinjskog okruga.

Inficirano je 71 lice, a skoro polovina zaraženih je iz Vranja, gde su registrovane 34 pozitivne osobe. U Surdulici je registrovano 11, Vladičinom Hanu devet, Bosilegradu i Trgovištu po šesti Bujanovcu pet. U Preševu, sa najvećim brojem vakcinisanih u okrugu, 75 odsto, nije otkriven nijedan slučaj zaražavanja.

U sredu, u Vranju su vakcinisane 302 osobe. Iz Severne Makedonije su četiri državljana koji su primili prvu dozu vakcine, podaci su Zdravstvenog centra u Vranju.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare