Testiranje kandidata za popisivače 

VRANJE

U Vranju je, u ponedeljak, počelo testiranje kandidata za popisivače za popis stanovništva, domaćinstava i stanova u 2022. godini.  

Ukupno će biti testirano 407 kandidata za područje Grada Vranja i 43 za gradsku opštinu Vranjska Banja, kaže načelnik Gradske uprave Dušan Aritonović. 

„Od tog broja na obuku će biti upućeno 145 kandidata za Grad Vranje i 23 za gradsku opštinu Vranjska Banja. Veliko je interesovanje za ovaj posao o čemu svedoči broj prijavljenih kandidata koji je četiri puta veći od potrebnog broja popisivača, tako da imamo mogućnost da izaberemo kvalitetne popisivače“, ističe načelnik Gradske uprave. 

On je dodao da se testiranje sastoji u proveri poznavanja rada na računaru, s obzirom da  je sada sve digitalizovano. Podaci se direktno unose u aplikaciju na laptopu, nema klasičnog zapisivanja na terenu, tako da je neophodno da popisivač ima elementarno znanje rada na računaru. 

Ko je prošao test i ko će biti popisivač znaće se, u subotu, 20. avgusta, u 16 sati. 

Kandidati koji budu odabrani imaće petodnevnu obuku za popisivače koja će početi 29. avgusta u Vranju i Vranjskoj Banji. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare